Naslovna Društvo Novaković: U petak nas očekuje folklorni spektakl i nastup preko 350 igrača

Novaković: U petak nas očekuje folklorni spektakl i nastup preko 350 igrača

0

Direktor Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković kaže da građane Istočnog Sarajeva očekuje spektakl na Međunarodnom folklornom festivalu Istočno Sarajevo Folk Fest 2022. koji počinje u petak 29.04.2022. godine na šetalištu dr Miodrag Lazić, sa početkom u 18:00 časova.

„Ovo je sjajna vijest za sve ljubitelje folklora, pokrećemo veliki festival u Istočnom Sarajevu koji će okupiti preko 350 folkloraša. U saradnji sa našim prijateljima okupili smo 11 folklornih grupa, osam iz Srbije, dvije iz Hrvatske, a nastupiće i SKUD Boško Vujadin koji će biti u ulozi domaćina.

Riječ je o novom folklornom festivalu u Istočnom Sarajevu, a planirano je da festival ima ciklični karakter i da se realizuje tri puta godišnje. Ideja je da se kroz ovaj oblik
okupljanja promoviše narodno stvaralaštvo, razmjena kultura, ali i da se radi na promociji Grada Istočno Sarajevo, gradskih opština i naših turističkih kapaciteta,“ rekao je Novaković.

Organizatori festivala su JU „Centar za kulturu i informisanje“ Istočna Ilidža, Udruženje „Čuvari narodne tradicije“ Novi Sad, SKUD Boško Vujadin i Omladinsko udruženje „Aksiom“ iz Istočne Ilidže.

Folklorne grupe koje učestvuju:
SKUD Boško Vujadin – Istočna Ilidža, BiH
KUD Nikola Tesla – Beograd, Srbija
KUD Stevan Mokranjac – Negotin, Srbija
KUD Anđeli -Jelasnica – Niška Banja, Srbija
KUD Prva Iskra – Barič- Beograd, Srbija
SKUD Vaso Đurđević – Brsadin – Vukovar, Hrvatska
Društvo folklora Srbije – Zemun, Srbija
Folklorni ansambl Folklorika – Novi Sad, Srbija
Zajednica kulturno umjetničkih udruga – Zagreb, Hrvatska
CORDP Novi put – Vrbas, Srbija
KUD Srpska tradicija – Beograd, Srbija