18.7 C
Banja Luka

Nove informacije o ubistvu Vukotića: Zvicer platio 5.000.000 € da ga sakriju, avans za likvidaciju Vukotića predat u Beogradu

Četvoro državljana Turske, od kojih je jedna žena, boravilo je u junu u Beogradu gdje je, kako se sumnja, ugovorilo likvidaciju i cijenu od 1,5 miliona evra za smrt navodnog vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića.

Prema istim informacijama, avans je isplaćen u srpskoj prijestonici, a jedan od ovih ljudi i danas je na našoj teritoriji. Riječ je o Kadiru H., koji ima bliske veze među kriminalcima.

Pored njega, u Beogradu su tih dana boravili i Baris Bojun i Binali Čamgoz, kao i njihova bliska prijateljica.

„Ova četvorka je sasvim slučajno legitimisana u jednom od beogradskih lokala“, navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi.

„Posle toga oni su se naprasno izgubili. Ista žena je sjutradan legitimisana na aerodromu „Nikola Tesla“. Letjela je ka Crnoj Gori. Srbiju su napustili ubrzo i Bojun i Čamgoz. Kadir H. je, međutim, ostao u Beogradu, a prema opertaivnim saznanjima, on je i danas tu i štite ga određeni krugovi.

Čamgoz je narednog meseca, odnosno u julu, uhapšen u Crnoj Gori, dok je Bojun u avgustu „pao“ u Riminiju u Italiji, sa lažnim papirima. Iza rešetaka se jedino nisu našli tajanstvena dama i Kadir H., koji se zadržao u Beogradu. Bez obzira na ova hapšenja, osmog dana septembra u Istanublu je likvidiran Vukotić.

Vrlo brzo istanbulska policija je pohapsila osumnjičene za ovaj zločin. Utvrđeno je, bar prema prvim informacijama, da je zločin naručio Radoje Zvicer, vođa „kavačkog klana“, a da su nalozi preko njegovog brata od tetke Radoja Živkovića Žutog i Zdravka Perunovića „proslijeđeni“ tuskoj mafiji, čije je sjedište u Izmiru.

Sumnja se da su sve četvoro Turaka, koji su legitimisani u Beogradu, pripadnici mnogo jače mafijaške organizacije, koju predvodi Sedat Šahin i čije je sedište u Bafri, ali je svoje aktivnosti usmjerila na Istanbul. Ovaj klan je, prema izveštajima turske policije, jedan od tri najjača u ovoj zemlji. Povezivani su sa mnogobrojnim ubistvima i drugim krivičnim delima, a kao i „škaljarci“ i „kavčani“, u sukobu su sa jednom, takođe, velikom mafijaškom ekipom iz ove zemlje.

Vođa Sedat Šahin je u zatvoru u Turskoj, ali njegovi najbliži saradnici, kako se sumnja, uzeli su novac da odrade ubistvo Jovana Vukotića. Pored toga, prema podacima obaveštajnih službi, dve kriminalne organizacije sarađuju i u prevozu narkotika, čiji se transport odvija preko Turske i to u više pravaca. Najvažniji je heroinski, koji kreće od Avganistana, pa nadalje ka Evropi.

 

Kadir H./ Baris Bojun, Foto Instagram/printskrin

Oba kotorska klana, prema dostupnim informacijama, našla su svoje uporište i u ovoj zemlji. Izvesno vreme, pre izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba, „kavčani“ su bili stacionirani u Kijevu, odakle su vodili sve svoje poslove. Po izbijanju rata, kako se sumnja, prebegli su u Tursku, a tu im se uskoro pridružio i Radoje Zvicer, koji je pobegao iz Crne Gore kako bi izbegao hapšenje.

 

Jovan Vukotić sa suprugom snimljen pre ubistva u tržnom centru, Foto printskrin

Prema operativnim informacijama evropskih policijskih službi, Zvicer je lociran na teritoriji Turske nekako u isto vreme kada je u Istanbulu ubijen Jovan Vukotić. Postoji podatak bezbednosnih službi, da je posle hapšenja osumnjičenih za zločin, sklonjen u Iran i da mu zaštitu pruža jedna od najjačih mafijaških organizacija iz Turske.

– Dao im je pet miliona evra da ga sklone na sigurno – tvrdi naš izvor.

Uhapšeni bliski Bojunu i Čamgozu

Posle ubistva Vukotića, turski istražni organi su pored dvojice Crnogoraca, Živkovića i Perunovića, uhapsili još desetak pripadnika kriminalne grupe, koja je za novac likvidirala Kotoranina. Istovremeno, saopštili su i da su lisice stavljene ljudima bliskim Bojunu i Čamgozu. Dosta stidljivo, počelo je da provejava i ime Kadira H.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here