Naslovna Crna Hronika NOVI DETALJI! DARKO ELEZ uz Cecinu pjesmu išao u pljačku, perika mu...

NOVI DETALJI! DARKO ELEZ uz Cecinu pjesmu išao u pljačku, perika mu smetala dok je pucao!

0

Sarajevski kriminalac Anđelko Veljančić, nekada najbliži saradnik i kum Darka Eleza, posle svađe oko novca odlučio je da u predmetu “Lutka” prihvati status svedoka saradnika i otkrije brojne pojedinosti o ubistvima i pljačkama u kojima je sam bio učesnik, ali i o svom odnosu sa bosanskim kriminalcem od koga se u Srbiji očekuje da otkrije ko je naručio ubistvo advokata Miše Ognjanovića.

Veljančić je pred sudom za organizovani kriminal BiH najviše govorio o pokušajima da se likvidira Đorđe Ždrale, takođe Elezov kum, na koga je pokušan atentat najmanje 15 puta. Anđelko je potvrdio i da su Elez i Ždrale postali krvni neprijatelji zbog fatalne bosanske misice Slobodanke Bobe Tošić, prenosi 24sedam.

Anđelko Veljančić
Anđelko Veljančićfoto: Printscreen/Facebook

– Nisam znao da su u zavadi Đoka i Darko. Ja sam tada i s Đokom kontaktirao. Jednom je po mene došao Darko. Kaže mi: „Pređi na zadnje sedište, sad ćeš videti “vilu Nagorku”. Kad u auto ulazi cura, lepa kao džamija. To je bila Slobodanka Tošić. Zbog Bobe je Darko hteo da ubije Đoku. Ona ga je pozvala da piju piće, a u njega je pucao Davor Elez (Darkov stariji brat), dok je Branimiru Miniću puška zakočila – rekao je Veljančić na jednom suđenju.

Slobodanka Tošić
foto: Facebook

Veljančić je ispričao kako su uz pesmu opljačkali 2,2 miliona evra od Privredne banke, a da su prilikom likvidacije Borisa Govedarice na Palama pomešali perike za prerušavanje, zbog čega nisu videli gde pucaju.

NE PROPUSTITE

– Preko supruge jednog prijatelja, koja je radila u agenciji za obezbeđenje, dobili smo informaciju kada će blindirano vozilo sa novcem krenuti ka sarajevskom aerodromu. Naoružani smo krenuli iz jedne garaže, obukli smo policijske uniforme i dobili motore od čoveka zaposlenog u tajnoj policiji. Pred samu pljačku u garažu je ušao Elez, u šorcu, sa onim mršavim nogama. Nije mario da li će negde iza njega ostati negde dlaka, neki trag… Zazvonio mu je telefon, javljenu mu je da krenemo. Seli smo u auto, on je pustio Cecinu pesmu “Grome moj” i krenuli smo u pljačku – ispričao je svedok Veljančić na sudu.

On je naveo i da je prilikom jednog od pokušaja ubistva Đorđa Ždrala, dok su se vozili ka Lukavici Elezu zazvonio telefon. Zaustavili su se kod Tržnog centra, gde se na semaforu pojavio beli BMW u kojem je bio Boris Govedarica.

– Branimir Minić je stresao rafal iz automatske puške u Govedaricu. Darko Elez je iz škorpiona ispalio pet do osam metaka, najverovatnije po fasadi susedne zgrade. Na glavama smo imali perike ispod kojih su nam bile kape fantomke. Ja sam imao pištolj i gledao sam da nam Ždralini ljudi ne priđu s leđa- rekao je on, a onda i objasnio.

– Navukli smo perike na glave, ali smo ih u toj žurbi pomešali. Meni velika glava, a mala perika, a Darku mala glava, a velika perika, pala mu preko očiju, ne vidi gde puca iz “škorpiona”- ispričao je Veljančić.

(Kurir.rs/24sedam)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube