28.7 C
Banja Luka

Novi detalji užasa u Gradačcu: Sulejmanović navodno bio u sukobu sa žrtvama, UBIO IH IZ OSVETE

Građani Gradačca, a posebno svjedoci su u šoku i nevjerici nakon svirepog čina Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe, ranio troje, a zatim se ubio.

Građanima je zbog kriminalnog ponašanja poznat od ranije, kao i osobe koje je ubio, posebno otac i sin sa kojima je, kako se saznaje, bio u sukobu.

Muk i tišina vladaju ulicama Gradačca, posebno na lokalitetima na kojima je Sulejmanović izvršio tri brutalna ubistva te ranjavanja isto toliko osoba. Kao što je poznato, svoj svirepi pohod počeo je u vikendici, u kojoj je na očigled javnosti usmrtio svoju suprugu. To djelo je izveo na način da je sve emitovao putem društvene mreže Instagram.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, nakon toga je sjeo u svoj automobil, zaputivši se u centar Gradačca, u nakani da nastavi sa svojom, kasnije će se ispostaviti, krvavom osvetom.

Nermin Sulejmanović brutalno ubio suprugu i još dvije osobe

Zaustavio se u blizini jednog ugostiteljskog objekta, nakon čega je sa nekoliko hitaca iz pištolja teško ranio muškarca mlađe životne dobi. Taj 23-godišnjak je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su ga ljekari pokušali reanimirati.

– Sve se odigralo u nekoliko trenutaka. Izašao sam iz svog objekta kako bih uslužio mušteriju, nakon čega je on stigao sa automobilom. Veoma brzo je ispalio dva hica u pravcu muškarca koji je bio u drugom automobilu, nakon čega se udaljio – ispričao je jedan od očevidaca.

Sulejmanović je nakon toga otišao na drugu lokaciju gdje je ubio drugu mušku osobu. Naknadno je utvrđeno da je riječ o ocu muškarca kojeg je ranije ubio u automobilu u blizini ugostiteljskog objekta.

– Oni su od ranije bili u sukobu. Pokrenuli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su razmirice. One su dodatno produbljene određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu i ovo je zapravo jedan oblik njegove osvete – ističe očevidac sa početka priče.

Nakon trostrukog ubistva te u međuvremenu ranjavanja tri osobe od kojih je i jedan policajac, Sulejmanović se udaljio od grada te je na lokalitetu koji pripada naselju Ledenice izvršio samoubistvo. Nešto prije toga, uživo se javio svojim pratiteljima na društvenoj mreži Instagram, što je mnogima dodatno zaledilo krv u žilama.

– Sulejmanovića lično nisam poznavao, ali mogu reći da je njegovo ponašanje bilo nedolično, shodno onome što sam viđao na gradskim ulicama. Svi smo tokom cijelog dana bili veoma uznemireni. Trebaće vremena kako bismo se smirili – ističe jedan od stanovnika Gradačca.

Ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović je rekao da je shodno dosadašnjoj istrazi utvrđeno da je Sulejmanović ljude ciljano ubijao iz osvete.

– Ovo je jedan od najtežih dana za Gradačac u kontekstu njegove bezbjednosti, ali i u kontekstu složenosti rada policije. Mi smo sve svoje resurse stavili na raspolaganje, a krajnji ishod su tri ubistva te samoubistvo, uz ranjavanje tri osobe – navodi Mehanović.

Kako je kazao, Sulejmanović je od ranije bio poznat policiji po kriminogenom i socijalno neprihvatljivom ponašanju.

– Istraga će pokazati kakve su postojale veze između osoba koje je on ubio, izuzev policijskog službenika koji je ranjen na službenoj dužnosti. Takođe, dosad je utvrđeno da on nije imao dozvolu za naoružanje koje je posjedovao, a zbog svog ranijeg ponašanja – naglašava ministar policije.

Navodi da su u potjeru za Sulejmanovićem bile uključene i ostale policijske agencije, među kojima su Policija Brčko distrikta, SIPA, OBA, FUP te MUP Republike Srpske.

Sulejmanović je počinio samoubistvo u trenutku kada ga je policija opkolila, zvanično je potvrđeno.

Trenutno se u bolnici nalaze dvije povrijeđene osobe, odnosno muškarac i žena. Kako je potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, žena je u teškom stanju te joj se ljekari bore za život, dok je muškarac stabilnih parametara, piše Klix.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here