Naslovna Najnovije „Što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje“

„Što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje“

0

Šta je efekat njegove galame, je li možda otjerao najpoznatijeg njemačkog „turistu“ iz BiH ili će rastjerati još desetine hiljada Srba u Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope? Nažalost, što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje – kaže Кrunić.

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske i član Predsjedništva PDP-a Ljubiša Кrunić kaže da se politike Milorada Dodika i SNSD-a svakodnevno negativno odražavaju po Republiku Srpsku.

– Zadužuju nas po zelenaškim kamatnim stopama da pokriju redovna davanja, jer su opustošili što su mogli opustošiti. Pa na kraju je i efekat njegove galame u prazno i što od 600 miliona КM granta iz EU namijenjenih BiH niti jedna marka nije došla u Republiku Srpsku i to što je
Njamačka trajno obustavila projekte u vrijednosti od preko 200 miliona КM.

Šta je efekat njegove galame, je li možda otjerao najpoznatijeg njemačkog „turistu“ iz BiH ili će rastjerati još desetine hiljada Srba u Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope? Nažalost, što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje – kaže Кrunić.

Ističe da je tužno i smiješno slušati Dodika što pokušava dokazati svoj državnički kapacitet dok kao dijete ponavlja „ja se sastajem sa državnicima, a oni nisu“.

– Pa naši lideri su se kao predstavnici opozicionih stranaka sastajali sa najvećim svjetskim liderima. Ne pada mi na pamet njemu nešto da dokazujem, ali za vrijeme našeg mandata u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara bila su nam otvorena vrata od Pekinga, preko Bakua
i Moskve, do Brisela, Berlina i Vašingtona.

Efekti toga su bile mnogobrojne donacije, prije svega za lokalne zajednice, a njegovi efekti su ukidanje grantova i donacija. Među mnogobrojnim grantovima i donacijama, pomenuću samo moje Trebinje gdje je Mladen Ivanić obezbijedio 4 miliona КM donacija za rekonstrukciju Кulturnog centra, a oni su uspjeli da izgube projekat za Hidroelektrane na Trebišnjici – rekao je Кrunić.

Dodao je da nikada nismo bolje stajali na međunarodnom planu nego u vrijeme PDP, a SNSD-ovi „uspjesi“ su izolacija i da Dodik vrti 3-4 lidera sa kojima se može sastati da bi nam nešto dokazivao.

– Šta mi imamo od njegovih ručkova sa Milanovićem? Najzvučniji efekat je bio što je dopustio Milanoviću da usred Republike Srpske odlikuje zločinačku HVO brigadu koja je ubijala Srbe, a s druge strane, nije pomenuo da je ikada razgovarao o problemu Trgovske gore. Ako je ovo sve po njegovom poimanju patriotizam, neka smo za njega izdajnici – poručio je Кrunić.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube