16.7 C
Banja Luka

“Što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje”

Šta je efekat njegove galame, je li možda otjerao najpoznatijeg njemačkog „turistu“ iz BiH ili će rastjerati još desetine hiljada Srba u Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope? Nažalost, što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje – kaže Кrunić.

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske i član Predsjedništva PDP-a Ljubiša Кrunić kaže da se politike Milorada Dodika i SNSD-a svakodnevno negativno odražavaju po Republiku Srpsku.

– Zadužuju nas po zelenaškim kamatnim stopama da pokriju redovna davanja, jer su opustošili što su mogli opustošiti. Pa na kraju je i efekat njegove galame u prazno i što od 600 miliona КM granta iz EU namijenjenih BiH niti jedna marka nije došla u Republiku Srpsku i to što je
Njamačka trajno obustavila projekte u vrijednosti od preko 200 miliona КM.

Šta je efekat njegove galame, je li možda otjerao najpoznatijeg njemačkog „turistu“ iz BiH ili će rastjerati još desetine hiljada Srba u Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope? Nažalost, što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje – kaže Кrunić.

Ističe da je tužno i smiješno slušati Dodika što pokušava dokazati svoj državnički kapacitet dok kao dijete ponavlja „ja se sastajem sa državnicima, a oni nisu“.

– Pa naši lideri su se kao predstavnici opozicionih stranaka sastajali sa najvećim svjetskim liderima. Ne pada mi na pamet njemu nešto da dokazujem, ali za vrijeme našeg mandata u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara bila su nam otvorena vrata od Pekinga, preko Bakua
i Moskve, do Brisela, Berlina i Vašingtona.

Efekti toga su bile mnogobrojne donacije, prije svega za lokalne zajednice, a njegovi efekti su ukidanje grantova i donacija. Među mnogobrojnim grantovima i donacijama, pomenuću samo moje Trebinje gdje je Mladen Ivanić obezbijedio 4 miliona КM donacija za rekonstrukciju Кulturnog centra, a oni su uspjeli da izgube projekat za Hidroelektrane na Trebišnjici – rekao je Кrunić.

Dodao je da nikada nismo bolje stajali na međunarodnom planu nego u vrijeme PDP, a SNSD-ovi „uspjesi“ su izolacija i da Dodik vrti 3-4 lidera sa kojima se može sastati da bi nam nešto dokazivao.

– Šta mi imamo od njegovih ručkova sa Milanovićem? Najzvučniji efekat je bio što je dopustio Milanoviću da usred Republike Srpske odlikuje zločinačku HVO brigadu koja je ubijala Srbe, a s druge strane, nije pomenuo da je ikada razgovarao o problemu Trgovske gore. Ako je ovo sve po njegovom poimanju patriotizam, neka smo za njega izdajnici – poručio je Кrunić.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here