Naslovna Izdvajamo Novi ministar – novi milioni za vozni park MUP-a RS

Novi ministar – novi milioni za vozni park MUP-a RS

0

Novi ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan odlučio je da nalizira uzme 25 vozila za što će se izdvojiti više od dva milijuna maraka.

Osim samih vozila, MUP traži i da ponuđač registrira vozila u razdoblju od gotovo četiri i po godine, da ih u tom periodu kasko osigurava, vrši redovne usluge, te da im bude dostupan jedan novi set ljetnih i dva nova seta zimskih guma.

Naime, kako je navedeno u natječajnoj dokumentaciji koju potpisuje ministar Karan vozila će nabaviti putem operativnog lizinga na period od 54. mjeseca.

Operativni lizing ima obilježja poslovnog najma jer se ovdje radi o najmu objekta lizinga, bez namjere sticanja vlasništva nad njim.

Ovo praktično znači da će MUP dati više od dva milijuna maraka za najam 25 vozila i njihovo održavanje.

Prosto računicom dolazimo do podatka da će Ministarstvo izdvojiti skoro 90.000 maraka po vozilu za njegov najam i održavanje u razdoblju od četiri godine i pet mjeseci.

Prema podacima iz tendera neophodno je da minimalno devet vozila bude bijele boje, a ostalih 16 metalika sive.

Tražili su, između ostalog i da vozila imaju petoro vrata, tekstilna sjedišta, automatski klima uređaj, automatski mijenjač, ​​smart link, utičnicu od 12 vu prtljažniku, benzin motor, tedisk kočnice.

Od ponuđača zahtijevaju garanciju tijekom čitavog perioda trajanja lizinga odnosno 54 mjeseca ili do 157.500 prijeđenih kilometara.

Naglasili su i da ponuditelj mora uspješno imati iskustvo u realizaciji najmanje jednog ugovora u posljednje tri godine sa predmetom kupovine putem lizinga, sa vrijednosti nabavke u iznosu od 400.000 KM bez PDV-a.

(Kapital) Foto: Kapital

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: