Naslovna Najnovije Novi pokušaj Kajganića da kupi luksuznu limuzinu

Novi pokušaj Kajganića da kupi luksuznu limuzinu

0

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić ne odustaje od metalik crne limuzine od 130.000 KM, te je ponovio postupak nabavke za ovo vozilo nakon što mu je prethodni propao jer nijedna ponuda nije dostavljena u predviđenom roku.

Tehničke specifikacije su i ovog puta gotovo iste kao i prethodnog, a i cijena je ostala ista kao i u prvom postupku nabavke o kojem je CAPITAL već pisao, odnosno 130.000 maraka sa obračunatim porezom.

Tužilaštvo je precizno navelo specifikacije vozila. Zatražili su da posjeduje elektronski podesiva prednja sjedišta sa memorijom i lumbalnom podrškom i grijanjem prednjih sjedišta.

Zatražili su i da automobil ima elektronski stabilizacijski program, elektronsku parkirnu kočnicu, led svjetla, komande na volanu, adaptivni tempomat, sigurnosni sistem za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja.

Zadnja bočna stakla moraju biti zatamnjena, kao i zadnje vjetrobransko staklo.

Vozilo mora biti automatik i ispunjavati minimalno Euro 6 standard.

Podsjetimo, CAPITAL je krajem maja objavio da je Tužilaštvo BiH raspisalo tender za nabavku službenog automobila.

Prvi tender za nabavku službenog automobila raspisan je u trenutku kada je objavljeno da su brat glavnog tužioca Danko Kajganić i njegov kompanjon Aljoša Galić uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u krađu automobila jaguar u Odžaku vrijednog oko 100.000 maraka.

Tender koji je raspisan krajem maja poništen jer nijedna ponuda nije dostavljena u krajnjem roku, te je zbog toga ponovljen ovaj postupak nabavke.

(Capital)   Foto:Capital

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube