20.7 C
Banja Luka

Novi UDARAC za Luku Petrovića: Srđan Milović imenovan na čelo Oo SNSD-a Gacko

Srđan Milović ponovno je imenovan na čelo Opštinskog odbora SNSD-a Gacko, što ukazuju dokumenti koje posjedujemo. Ovom imenovanju prethodi period bez opštinskog odbora, te je formiran privremeni odbor od 17 članova, na čije je čelo postavljen Milović.

Ova odluka predstavlja novi udarac za Luku Petrovića, v.d. direktora Elektroprivrede Republike Srpske, s obzirom na dugotrajni sukob između Petrovića i Milovića, koji traje već nekoliko godina.

Ranije je već bilo poznato da je Srđan Milović u sukobu s direktorom EPRS Lukom Petrovićem. Dodatno, početkom 2022. godine, Milović je izrazio neslaganje ne samo s ministrom Petrom Đokićem, već i s premijerom Radovanom Viškovićem.

Nakon godinu i po bez opštinskog odbora, SNSD je formirao privremeni odbor od 17 članova, među kojima nema ni jednog aktuelnog odbornika SNSD-a u SO Gacko, niti načelnika opštine Ognjena Milinkovića.

Spisak članova privremenog Oo SNSD Gacko
Članovi privremenog Oo SNSD Gacko

Načelnik Milinković i predsjednik kluba odbornika SNSD-a Petar Marković nisu dostupni za komentar. Jedan od članova privremenog odbora s kojim smo razgovarali izjavio je da još nije bio obaviješten o formiranju ovog tijela.

Saznajemo da je za nedjelju, 3. marta, zakazan sastanak u Gacku na kojem će prisustvovati generalni i organizacioni sekretari Srđan Amidžić i Igor Dodik, kao i potpredsjednik SNSD-a Miroslav Bojić.

Srđan Milović je već ranije bio na čelu Opštinskog odbora SNSD-a u Gacku do sredine novembra 2022. godine, kada je, kako se spekulisalo, podnio ostavku zbog nesuglasica s načelnikom opštine Ognjenom Milinkovićem. Nakon toga, ostavku su podnijeli i ostali članovi odbora.

Milović je bio izabran za poslanika SNSD-a u NSRS 2014. godine i obavljao je tu funkciju u jednom mandatu. Takođe je bio izvršni direktor RiTE Gacko, prije nego što je podnio ostavku i prešao na savjetničku funkciju direktora Miodraga Šešlije. Navodno je i dalje zaposlen u ovom preduzeću kao jedan od koordinatora.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here