Naslovna Najnovije Novinari pitali Šeranića da li je zadovoljan procesom nabavke vakcine, evo šta...

Novinari pitali Šeranića da li je zadovoljan procesom nabavke vakcine, evo šta je odgovorio

0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić komentarisao je proces vakcinacije u Republici Srpskoj ali i odgovorio na novinarsko pitanje da li je zadovoljan procesom nabavke vakcina.

Kako je podsjetio sistem vakcinacije lica starijih od 65 godina ide putem domova zdravlja: „Lokalne zajednice zajedno sa domovima zdravlja su dužne da organizuju to, da prime i organizuju pozive prema licima koja trebaju da dođu na vakcinaciju. Ja imam informaciju sa terena da su, nažalost, u nekim lokalnim zajednicama pojedini domovi zdravlja interpretirali informacije na svoj način pa su shvatili da imaju samo dva do tri dana da primaju pozive pacijenata, a onda da više ne primaju i da čekaju da izvakcinišu te ljude, tako da je bilo nekih lokalnih zajednica koje nisu postupale kako smo mi zahtjevali od njih, ali to su stvari koje smo riješili jer ljudi ako žele da se vakcinišu trebaju moći da se prijave“.

Izjavio jeda će u ovoj sedmici stićimanji kontingent ruskih vakcina Sputnjik V, te da je, prema najavama, riječ o više od 30.000 doza, a da li je zadovoljan procesom nabavke vaccine rekao je: „Da li sam zadovoljan tim? Nisam. Da li ste vi zadovoljni tim? Niste.  Da li su građani zadovoljni sa tim? Nisu. Ali to su stvari koje možemo i moramo da radimo. Svaki dan kontaktiramo i zovemo distributera i proizvođača, tražeći načina da što prije dobijemo cvakcine, kako bi što prije vakcinisali stanovništvo“

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube