Naslovna Republika Srpska Novitović o najavljenim poplavama: RUCZ ima kvalitetno ljudstvo i uopremu

Novitović o najavljenim poplavama: RUCZ ima kvalitetno ljudstvo i uopremu

0

U Republičkoj upravi Civilne zaštite Republike Srpske kažu nakon sastanka sa premijerom Viškovićem i ministrom Minićem da su spremni za moguće predstojeće nepogode u Republici Srpskoj.

„Nakon izdavanja Crvenog metealarma RUCZ saglasno Zakonu o zaštit i spašavajnu upozorila je građane na moguće nepogode. Povećane količine padavina u Hercegovini, Gornjeg Podrinja i iz tih razloga smo sve načelnike i gradonačelnike obavezali da saglasno sa zakonom i godišnjim planom zaštite od poplava provedu sve procedure“, kaže direktor RUCZ Milan Novitović.

On ističe da je bitno da građani i lokalne zajednice ovo izuzetno odgovorno shvate.

„Šteta našim nereagovanjem je ogromna. Zato je i premijer danas održao sastanak. Pregledali smo šta su naše obaveze, obaveze gradova i opština, javnih preduzeća i inspekcijskih organa. RUCZ će danas organizovati tri svoja centra u Foči, Višegradu i Trebinju iz koga će se pratiti cijela situacija u Hercegovini i dijelu Podrinja“, rekao je Novitović.

On poručuje da RUCZ ima kvalitetno ljudstvo i uopremu, da je bitna koordinacija sa opštinama i gradovima, kao i da građani sarađuju sa njima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube