Naslovna Izdvajamo Novitoviću od Vlade Srpske četiri miliona maraka

Novitoviću od Vlade Srpske četiri miliona maraka

0

Vlada Republike Srpske 27. put je dopunila ovogodišnju odluku o prioritetnim projektima iz Programa javnih investicija koji se finansiraju iz budžeta.

Od danas na listi prioriteta je i kupovina objekta u Bijeljini za potrebe Civilne zaštite Republike Srpske za koji će biti izdvojeno četiri miliona maraka.

U tom objektu, kako stoji u odluci Vlade, biće uspostavljen republički Centar za obuke i intervenciju Republičke uprave civilne zaštite RS.

Podsjećamo, ovu upravu vodi Milan Novitović iz Ujedinjene Srpske, a koji je hapšen zbog nezakonitog zapošljavanja stranačkog kolege i bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, kojem se sudi za malverzacije sa javnim nabavkama medicinske opreme.

Novitović je Zeljkovića uhljebio kao svog savjetnika, a kada je inspekcija utvrdila da je to uradio mimo sistematizacije, ona je promijenjena i to uz saglasnost Vlade RS.

Inače na listi prioriteta koja do sada ima 134 projekta nalaze se škole, bolnice, putevi, crkve.

Vlast tu listu dopunjava uglavnom po svom nahođenju, pa je tako nedavno u nju ubacila i kupovinu luksuznih automobila od kojih šira društvena zajednica neće imati nikakvu korist.

(Capital  Foto:RUCZ RS)

 BONUS VIDEO:

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube