20.7 C
Banja Luka

NOVO SUĐENJE Porodica Slaviše Krunića iz medija saznala da je presuda „pala“, njihov advokat otkrio šta očekuju od ponovne rasprave

Vrhovni sud naveo je niz razloga zbog kojih je ukinuo presudu banjalučkog Okružnog suda, za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića kao i ranjavanje Gorana Ilića.

Sporno je za Vrhovni sud jer nije urađena rekonstrukcija događaja uz primjenu 3D skenera, a za koju je Okružni sud smatrao da nije bilo potrebe da se radi. Upravo je rekonstrukcija mogla da riješi nedoumice koje ima Vrhovni sud.

Prije svega, po njima je upitan, iskaz svjedoka Gorana Ilića, Krunićevog vozača koji je jedini preživio napad. Smatraju da je u prvostepenoj presudi ostala nedoumica da li je on ranjen unutar ili izvan vozila, kao i to kako je metku koji je izvađen iz njegove noge oštećen samo vrh, što ukazuje da prethodno nije prošao kroz lim ili staklo vozila jer bi u tom slučaju bio potpuno deformisan, kao što je slučaj sa zrnima koja su izvađena iz tijela Krunića i Pavlovića.

Nije otklonjena ni sumnja da je u Krunića pucano unutar auta.

A za Vrhovni sud ostala je nerazjašnjena i putanja metka. I to jer, po tvrdnjama vještaka odbrane, ako je pucano sa desne strane vozila nije moguće, da je glava ubijenog bila okrenuta u istom smjeru. Da se tako desilo značilo bi da je metak napravio polukrug što je nemoguće, tvrdili su to vještaci odbrane tokom suđenja, a Okružni sud čini se nije previše razmatrao.

Advokat porodice Krunić kaže – odluku Vrhovnog suda nisu još dobili. Da je presuda za ubistvo pala i da će se suditi ponovo, saznali su iz medija.

– Za presudu Vrhovnog suda kojom je ukinuta presuda Okružnog suda oštećeni su saznali putem medija. Nismo dobili još, zaključno sa današnjim danom, tu presudu. Mi ne možemo da komentarišemo razloge iz kojih je ta presuda ukinuta i vraćena na ponovni postupak, ali se nadamo da će u što kraćem roku sud zakazati ponovnu raspravu i da će se odlučiti o tom pitanju – kaže advokat porodice Krunić Milomir Bogojević.

Jedno od spornih pitanja za Vrhovni sud je i poligrafsko ispitivanje optuženog Rodoljuba Gajića, nekadašnjeg tjelohranitelja Krunićeve porodice. Smatraju da je sud obrazložio da se na tome sudska odluka ne može zasnivati, ali da je ipak taj dokaz uveo u razloge presude jer je konstatovano da je Gajić na poligrafu “pao“.

Zbog svih spornih stavki Vrhovni sud je ocijenio da Okružni sud nije na adekvatan način cijenio sve dokaze, a pogrešan je navode bio i pristup suda u pogledu ocjene dokaza, piše ATV.

Suđenje za ubistvo Krunića i Pavlovića pred Okružnim sudom trajalo je tri godine. Benedi Đukanović osuđen je na 40 godina, Rodoljub Gajić na 20, dok je Еmilio Baldo oslobođen. Sada će se sve trojici suditi ispočetka.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here