Naslovna Sport Novosti: Rasim Ljajić na čelu Fudbalskog saveza Srbije

Novosti: Rasim Ljajić na čelu Fudbalskog saveza Srbije

Sve su glasnije najave da bi u fotelju prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije trebalo da sjedne– Rasim Ljajić.

Od ostavke Slaviše Kokeza prošlo je mjesec i po dana, javnosti je licitirala imenima Nemanje Vidića, Zvezdana Terzića, Mitra Mrkele, Nebojše Lekovića, a prema informacijama Večernjih novosti favorit za funkciju prvog čovjeka ovdašnjeg fudbala upravo je Ljajić.

Ovaj dnevnik podsjeća kako je Novi Pazar, s kojim je Rasim u dogogodišnoj tesnoj vezi, ali ne i funkcioner, predložio bivšeg potpredsjednika Vlade Srbije za odgovornu funkciju.

“Lajić je apsolutno spreman da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima srpskog fudbala, pod uslovom da dobije odriješene ruke u sprovođenju mjera koje će, očigledno, za pojedince i klubove biti prilično nepopularne“, navode Novosti.

Rasim Ljajić je u fudbalu skoro dvije decenije, s tim da je osim bliskosti sa Novim Pazarom godinama bio i član Upravnog odbora Partizana.

Osim promjene na čelu, očekuje se rokada i na mestu predsjednika Sudijske komisije. Opšte je mišljenje da su arbitri jedan od većih problema srpskog fudbala i da je potrebno „čišćenje“ kadrova na tom polju, zbog čega Novosti navode kako se rodila ideja da glavni poslovi u tom sektoru budu povjereni Miloradu Mažiću.

Trenutno je predsjednik Sudijske komisije Milan Karadžić, međutim, njega bi mogao da naslijedi najcjenjeni djelilac pravde u ovom vijeku, potvrđen na takmičenjima u organizaciji UEFA i FIFA. Nema sumnje da bi njegova reputacija doprinijela boljitku, mada je pitanje može li Mažić da „izađe“ iz ugovora sa Fudbalskim savezm Kipra, gdje je prošlog ljeta angažovan s namjerom da obučava tamošnje arbitare. Saradnja je oročena na još jednu sezonu, opcionu i takmičarsku 2022/23.

Prije Kipra, Mažić je po odlasku iz srpskog fudbala karijeru sudije priveo kraju u Kini.

Da li je vrijeme za povratak?

(Mozzart sport)