Naslovna Izdvajamo “NPS se raspada” Đorđe Popović zajedno sa odborom u Brčkom napustio stranku

“NPS se raspada” Đorđe Popović zajedno sa odborom u Brčkom napustio stranku

0

Jedan od osnivača Narodne partije Srpske Đorđe Popović je zajedno sa cijelim Opštinskim odborom NPS-a Brčko napustio ovu političku partiju saznaje InfoBijeljina.

U saopštenju za javnost Popović je rekao da veći dio članstva NPS-a sa područja Posavine, Majevice i Semberije ne podržava način rada odluke predsjednika stranke.
– Odluke predsjednika stranke  odstupaju od osnovnih interesa članova stranke i interesa građana Republike Srpske, kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatske liste za najodgovornije predstavnike narodnih interesa u Republici Srpskoj na regiji Bijeljina – navodi se u Popovićevom saopštenju koji je i bivši ministar u Vladi Republike Srpske.
U saopštenju se dalje navodi da je Popović ukazao na određene nedostatke NPS-a, čije rukovodstvo od osnivanja nije provelo odgovarajuću reorganizaciju i poteze koji bi omogućili veći uticaj u političkoj sferi i povećan koalicioni kapacitet stranke.
– Narodna partija Srpske, imala je potencijal da postane jaka politička partija i nezaobilazan faktor na političkoj sceni, zahvaljujući pogrešnim odlukama rukovodstva, udaljena je od temeljnih principa i ideja na kojima je formirana, te je odlukama predsjednika stranke nanesena nemjerljiva šteta,  što će za rezultat imati značajne posljedice na narednim izborima – kazao je Popović u saopštenju.
Popović je izrazio žaljenje jer NPS nije narodna priča u koju je vjerovao da jeste.
– Smatram da je neprihvatljivo da budem dio stranke koja svoje kapacitete i resurse nije usmjerila na sopstevno jačanje i ostvarivanje programskih ciljeva i načela, stranke u kojoj je opšti interes podređen interesima pojedinaca i u kojoj bi moj doprinos, posvećenost i angažman bio usmjeren isključivo na omogućavanje glasova i interesa onim kandidatima koji su nezasluženo favorizovani u vrhu Narodne partije Srpske – stoji u saopštenju.
On je poželio sreću čestitim funkcionerima NPS-a u daljem radu.
– Žao mi je što prestaje svaka dalja saradnja sa onim čestitim dijelom funkcionera Narodne partije Srpske, kojima želim svu sreću. Istovremeno, žalim za onim aktivistima koji su dovedeni u situaciju da se svojim radom kompromituju kod članstva i građana – izrazio je žaljenje Popović.
O svom budućem političkom djelovanju, kao Narodnog poslanika u Skupštini Brčko distrikta, Popović je najavio da će, kao i do sada biti nastavljeno u interesu naroda koji mu je ukazao povjerenje dugi niz godina kao i interesima Republike Srpske.
– Podržaću one političke snage koje su iskazale spremnost da istraju na odbrani osnovnih vrijednosti koje doprinose opstanku srpskog naroda – naglasio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: