Naslovna Najnovije O hapšenju Ivana Begića oglasila se i policija

O hapšenju Ivana Begića oglasila se i policija

Ivan Begic

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 10.05.2021. godine, priveli su u službene prostorije i uručili prekršajni nalog licu inicijala I.B. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica  u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24 i „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“ člana 22 Zakona o Javnom redu i miru.

„Naime, lice I.B. je navedene prekršaje počinilo dana 22.03.2021. godine, kada je učestvovalo na neprijavljenom javnom skupu, na Trgu srpskih vladara u Banjaluci te je postupilo suprotno važećim mjerama koje su donešene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Lice inicijala I.B. se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika da se udalji sa navedenog mjesta jer je javni skup održan suprotno važećim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i nije prijavljen nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Takođe, lice I.B. se nije odazvalo na poziv, od 01.05.2021. godine da se dana 05.05.2021. godine javi u službene prostorije Policijske stanice Banjaluka Centar“, rekli su iz PU Banjaluka.

Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, je uhapšen i priveden u Policijsku upravu Banjaluka u ponedjeljak.

Nakon nekoliko sati kasnije, Begić je pušten iz policijske uprave sa prekšajnim nalozima i bez jasnog obrazloženja zbog čega mu nalozi nisu napisani prije, kako tvrdi Begić, nepotrebnog privođenja, odnosno prilikom dolaska policije njegovoj kući.

„Napisali su mi dva prekršajna naloga po 500 KM. U izjavi sam rekao da nisam kriv i pozvao se na Ustavni sud Republike Srpske, koji je konstatovao da su odluke Krizng štaba neustavne“, rekao je Begić.

(Buka)