Naslovna Društvo Obilježavanje Međunarodnog dana studenata na UPS-u

Obilježavanje Međunarodnog dana studenata na UPS-u

0

17. novembar se širom svijeta obilježava kao Dan studenata, a tog dana je na Univerzitetu za poslovne studije Banja Luka, na svim organizacionim jedinicama/fakultetima, organizovan prigodan program, te su se na taj način podsjetili studeneti, ali i nastavno i drugo osoblje na značaj ovog dana.

Naime, ovaj praznik se obilježava kao spomen na dan kada su nacisti 1939. godine strijeljali nekoliko čeških studenata, a preko hiljadu studenata poslali u koncentracione logore. Povod za ovaj surov čin bili su protesti studenta protiv okupacije Češke od strane Trećeg rajha. Ovaj dan je kao zvanični praznik proglašen 1939. godine u Londonu od strane Međunarodnog vijeća studenata.

Obilježavanju ovog dana na Univerzitetu za poslovne studije, svoj doprinos su dali i dekani fakulteta, pa je tako dekanica Fakulteta za primjenjenu ekonomiju, Prof. dr Biljana Rađenović – Kozić, održala prezentaciju na temu izrade Marketing plana; dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Doc. dr Mirjana Delić-Jović, predstavila je plan za buduće aktivnosti ove orgnizacione jedinice, ali i podsjetila na prethodne projekte i aktivnosti. Dekan Fakulteta za ekologiju, Prof. dr Mile Matijević, svečano je otvorio početak projektnog istraživanja na temu “Ekolog, ko je to?”. Prof. dr Zoran Babić, dekan Fakulteta za poslovne i finansijske studije, otvorio je početak rada Računovodstvene klinike, dok je dekan Fakulteta pravnih nauka, Prof. dr Goran Branković na praktičnom primjeru, simuliranjem brakorazvodne parnice, studentima održao prezentaciju na pomenutu temu. Prof. mr Miodrag Manojlović, u saradnji sa grafičkom dizajnerkom Ninom Stanarević. studentima Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn, održao je radionicu uvezivanja svesaka.

Rukovodstvo Univerziteta za poslovne studije, na čelu sa rektorom Prof. dr Radovanom Klincovom, izrazilo je zahvalnost svim studentima, profesorima i drugim saradnicima ovog Univerziteta jer su prepoznali značaj ovog dana pa je, 17. novembra 2021. godine, simbolično, na Univerzitetu za poslovne studije, održano i glasanje za izbor predstavninika za Studentski parlament.

Važno je naglasiti da studenti predstavljaju temelj svakog društva, te da je doprinos u izgradnji prosperitetnijeg, srećnijeg i sugurnijeg svijeta upravo u njihovim rukama.

(Vijesti Srpske)

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube