Naslovna Izdvajamo Objavljen video verbalnog napada na gradonačelnika Petrinje: “Gdje su novci, p****” (Pogledajte...

Objavljen video verbalnog napada na gradonačelnika Petrinje: “Gdje su novci, p****” (Pogledajte VIDEO)

0

U PETRINJI je juče protestovalo dvadesetak građana revoltiranih zbog spore procedure oko dodjele građevinskog materijala koji je stigao kao humanitarna pomoć.

Građani traže građevinski materijal kako bi mogli početi obnavljati svoje domove, no materijal stoji pod ključem.

Situacija je kulminirala nakon što je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izišao iz zgrade sa sastanka. Okupljeni građani verbalno su ga napali.

Među njima je bio i Mateo, koji je Dumbovića visokim tonom pitao: “Ja sam 40 dana tamo stajao s ljudima, gdje su novci, pi*ko!?”

“Radio sam 40 dana, još mi nisu platili”

Za Dnevnik.hr Mateo je objasnio zašto je to učinio.

“Radio sam neprekidno 40 dana, pomagao ljudima, dijelio hranu i pomoć nakon potresa i po kiši i po snijegu. Pukao sam jer nas iz dana u dan prave budalama. Imaju sve potrebne podatke za dodjelu pomoći, a oni otežu s procedurom. Takođe prebacuju odgovornost za sve što se događa sa Stožera na Grad, s Grada na Stožer i tako unedogled”, ispričao nam je Mateo.

Rekli su mu da će platiti za ono što je radio, no novca na računu još uvijek nema.

“Čuli smo da je novac stigao, ali nama još uvijek nisu platili. Još nas tridesetak čeka svoj novac. Dok su drugi sjedili po uredima, mi smo se smrzavali”, kazao nam je.

Mateo je sedmicu dana pored puta dijelio hranu potrebinima. “Ništa mi nije bilo teško jer je stanovnicima zaista bilo grozno, no boli me sve ovo što gledam… tu krađu građevinskog materijala. Kamioni dolaze, a oni ljudima ništa ne dijele. Još nisam čuo niti od jednog čovjeka da je neko nešto dobio od građevinskog materijala za obnovu.”

Priznaje da je postupio u afektu. “Možda to nisam tako trebao napraviti, postupak je možda bio malo neprimjeren, ali napravio sam to iz revolta. Ne bojim se tužbi i ničega se ne bojim”, rekao nam je zaključno.

Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: