24.7 C
Banja Luka

Objavljeni šokantni detalji: Valerij Zalužni proglašen nesposobanim

Bivšeg vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine, generala Valerija Zalužnog, vojnomedicinska komisija proglasila je nesposobnim za vojnu službu.

Oni su to učinili nekoliko nedjelja prije nego što je u martu imenovan za ambasadora u Velikoj Britaniji, piše ukrajinski portal Zerkalo Nedeli pozivajući se na anonimne izvore iz vojske.

Zalužni je stavljen na raspolaganje ministru odbrane Rustemu Umerovu nakon što je razriješen sa funkcije odlukom predsjednika, međutim, nije mu ponuđena nikakva značajna vojna pozicija koja bi bila adekvatna njegovom stepenu obuke i iskustva.

Kako se navodi, adekvatnu poziciju mu navodno nije ponudio ni predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Zerkalo Nedeli navodi da je pod tim uslovima Zalužni u februaru podnio ostavku na vojnu službu kako bi imao priliku i pravo da radi nešto drugo.
Takođe, kako navodi portal, kašnjenje u otpuštanju objašnjava se činjenicom da postoje „rupe“u ukrajinskom zakonodavstvu i da nije jasno ko treba da otpusti generala iz vojne službe. Da li je to ministar odbrane i to naređenjem ili predsjednik države ukazom.
Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine, podsjetimo, saopštilo je u četvrtak da je odobrilo Zalužnijevu kandidaturu za mjesto ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here