Naslovna Izdvajamo OC „Jahorina“ uzima kredit od 55,6 miliona KM

OC „Jahorina“ uzima kredit od 55,6 miliona KM

Republika Srpska - Turizam - sta posjetiti u Republici Srpskoj_
Foto: RS/ Jahorina

OC „Jahorina“ juče je pozvao banke da dostave svoje ponude za kredit koji je podijeljen na četiri lota.

Prvim lotom predviđeno je zaduženje od 19,6 miliona KM, a tim kreditom je planirano finansiranje projektovanja i izgradnje Gondole Poljice.

Drugim lotom koji iznosi 10 miliona KM predviđeno je projektovanje i izradnja polazne, izlazne stanice i garaže Gondole Poljice.

Treći lot se odnosi na projektovanje i izgradnju žičare Trnovo sa elementima žičare Poljice za šta je Olimpijskom centru neophodno 20 miliona KM. Tim iznosom planirano je da bude finansirano i zatravnjivanje 200.000 metara kvadratnih staza na Jahorini, osnježavanje glavne staze u ski centru Igrišta, izgradnja novih staza na Igrištima i dokumentacija, nadzor i ostali troškovi u vezi investicije.

Za četvrti lot predviđeno je zaduženje od šest miliona KM, a tim novcem planirana je izgradnja dječijeg poligona, tabač i osnježavanje druge staze u ski centru Igrišta i izgradnja velikog akumulacionog jezera.

Olimpijski centar planira da se zaduži po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri odsto, na deset godina sa uključenih tri godine grejs perioda.

Kao obezbjeđenje vraćanja ovog milionskog kredita predviđeni su garancija Republike Srpske, mjenice i platni nalozi.

Ugovor će biti dodijeljen ponuđaču koji dostavi ekonomski najpovoljniju ponudu, a OC će posebno gledati cijenu koja nosi 90 odsto bodova i rok povlačenja novca koji nosi deset odsto bodova.

Zainteresovane banke ponude mogu da dostavljaju do 11. juna.

CAPITAL je prošle godine objavio da OC „Jahorina“ planira da se, uz garancije Vlade Republike Srpske, zaduži za čak 99 miliona KM na period od 15 godina kako bi gradili dvije gondole, jedan četvorosjed sa stazama i sistemom za vještačko osnježavanje i halu, te zatravnili staze.

CAPITAL: