Naslovna Izdvajamo Od prvih Šmitovih poteza zavisiće naš odnos prema njemu

Od prvih Šmitovih poteza zavisiće naš odnos prema njemu

0

– Naš odnos prema Šmitu i njegovoj ulozi u BiH, uvažavajući činjenicu da dolazi kao predstavnik ozbiljne zemlje kao što je Njemačka, zavisiće od toga kakav kurs će zauzeti nakon preuzimanja dužnosti – poručio je Šarović.

Кomentarišući doalazak novog visokog predstavnika Кristijana Šmita u BiH, predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da je Šmit već uputio prve poruke koje su više pomirujuće nego oštre ali bez nagovještaja jasnog kursa koji će zauzeti nakon preuzimanja dužnosti.

„Upravo od tog njegovog kursa zavisiće naš odnos prema njemu i njegovoj ulozi u BiH uvažavajući činjenicu da dolazi kao predstavnik ozbiljne zemlje kao što je Njemačka“, poručio je Šarović.

On je istakao da mu je dosadašnji Visoki predstavnik Valentin Incko ostavio veliki teret koji u ovom trenutku izgleda nesavladiv i veliku novonastalu političku krizu u zemlji sa neizvijesnim perspektivama i potencijalom da se produbi.

„Кada se postavlja pitanje saradnje sa novim Visokim predstavnikom, riječ saradnja je neadekvatna. Кristijan Šmit treba da bude upoznat sa javnom pozicijom relevantnih političkih predstavnika iz Republike Srpske spram nametnute odluke Valentina Incka kao i o našem neprihvatanju korištenja bonskih ovlaštenja što je potpuno jasno i izvijesno“, naglasio je Šarović.

Predsjednik SDS ističe da će stvari biti mnogo vidljivije i jasnije narednih dana i sedmica kada se objelodane sve namjere novog visokog predstavnika u BiH Кristijana Šmita čija je uloga unaprijed oslabljena nepodržavanjem njegovog postavljenja u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: