Naslovna Republika Srpska Požar kod Višegrada gase i helikopteri iz Srbije, teren pravi problem

Požar kod Višegrada gase i helikopteri iz Srbije, teren pravi problem

0

BANJALUKA – Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je da očekuje da će požar na području Višegrada biti stavljen pod kontrolu i što prije ugašen, ističući da u gašenju učestvuju i dva helikoptera MUP-a Srbije.

„Problem pravi jako nepristupačan teren, čak i za helikoptere, kao i visoka nadmorska visina i izuzetno visoka temperatura zbog čega je nezahvalno govoriti precizno kada će požar biti saniran. Iskreno se nadam da ćemo zajednički i ovaj požar staviti pod kontrolu kao i one do sada“, izjavio je Kusturić Srni.

Direktor Helikopterskog servisa je rekao da u gašenju učestvuju jedan njihov helikopter, kao i ljudi iz Civilne zaštite i ostalih lokalnih službi, te izrazio zadovoljstvo što su u pomoć stigle i dvije takve letjelice MUP-a Srbije.

„Dobro je što smo od ranog jutra počeli sa gašenjem, a sa tri helikoptera trebali bismo da postignemo najbolji efekat“, naglasio je Kusturić.

On je ranije izjavio da je požar zahvatio crnogoričnu šumu na veoma nepristupačnom i strmom planinskom terenu na kome dominira endemska vrsta Pančićeva omorika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: