Naslovna Izdvajamo Od Republike Srpske se pravi Sjeverna Koreja, Dodik stavlja mete na čelo!

Od Republike Srpske se pravi Sjeverna Koreja, Dodik stavlja mete na čelo!

0

“ Od Republike Srpske se pravi Sjeverna Koreja“, izjavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, govoreći o izmjenama i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

„Ako je pravljenje Sjeverne Koreje od Republike Srpske unapređivanje postojećeg stanja, onda imamo ozbiljan društveni poremećaj“, istakao je.

On je naveo kako je ovaj zakon usmjeren protiv ljudi koji slobodno govore i razmišljaju i prenose informaciju onako kakva ona jeste.

“Ovo je kontinuitet bahatosti, primitivizma, obračuna čovjeka koji će i naredne četiri godine biti vladar BiH sa političkim neistomišljenicima i ljudima iz medija. To osuđujemo i borimo se protiv toga. Sada tek vidimo koliko je bilo važno ono naše insistiranje na formalnoj pobijedi Jelena Trivić za predsjednika Republike Srpske“, kaže Borenović.

Kako kaže, ona sebi nikada ne bi dozvolila ono što Dodik radi.

„To su drakonska rješenja koja treba da disciplinuju sve one koji rade svoj posao profesionalno u skladu s određenim kodeksima novinarskog ponašanja i pravilima. Zamislite zovete ljude spodobama i na taj način im stavljate metu na čelo. Svako bi se osjetio nesigurnim, to je rezultat targetiranja od Milorada Dodika“, rekao je Borenović za N1.

Naglasio je kako je ovo klasični obračun s onima koji se ne slažu s takvim politika, da je to udar na demokratiju i anticivilizacijska mjera.

Ovo je, kako je kazao, skretanje s bitnih tema kao što su težak život građana, kriminal, korupcija, nepotizam – sve ono, ističe, što je “napravio režim”.

(BN)  Foto:Schreenshot/N1

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube