Naslovna Sport Odlična vijest za “orlove”: Jokić će igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Odlična vijest za “orlove”: Jokić će igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu

0
Košarkaš Denvera Nikola Jokić igraće za reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać izjavio je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog ljeta, te da je zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića takva da zahtijeva strpljenje.

Tarlać je naveo da je KSS u redovnom kontaktu sa svim ostalim kandidatima za reprezentaciju.

“Pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća”, poručio je Tarlać.

Jokić je posljednji put za reprezentaciju Srbije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kada je selekcija zauzela peto mjesto.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srpski košarkaš je bio najkorisniji igrač (MVP) NBA lige 2021. i 2022. godine.

Srbija će 30. juna u Rigi igrati protiv Letonije u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a tri dana kasnije će se sresti sa Belgijom u Nišu.

Krajem avgusta slijedi nova runda kvalifikacija za SP u novoformiranoj grupi gdje će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske.

Srbija će potom igrati na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 1. do 18. septembra.

Selekcija Srbije je u grupi sa Češkom, Poljskom, Izraelom, Holandijom i Finskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: