24.7 C
Banja Luka

Odmotava se klupko: MUP Srbije ispitaće veze između Dijane Hrkalović i Enisa Bakovića u slučaju izručenja vođe “škaljaraca”!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije vodi istragu protiv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović u više pravaca, a jedan krak ide ka Crnoj Gori, saznaje BORBA.

Kako je pisao Srpski telegraf, Hrkalović je izdejstvovala u saradnji sa tadašnjim pomoćnikom direktora policije Crne Gore Enisom Bakovićem, visokopozicioniranim policajcem crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića izručenje Jovana Vukotića Srbiji.

– Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu ga je teretilo samo za falsifikovanje pasoša, a Hrkalović je smislila plan koji je sprovela zajedno sa Milovim čovekom od povjerenja Enesom Bakovićem, pomoćnikom direktora Uprave policije. Crnogorskog bosa su Turci uhapsili avgusta 2018. I Srbija i Crna Gora su ekspresno poslale zahtjeve za izručenje, a pomenuti dvojac je na poziv turskog pravosuđa potom otputovao za Ankaru da bi te zahtjeve obrazložio. Šta se tamo izdešavalo i kako je ovaj Kotoranin, umjesto da bude izručen Podgorici, ipak završio u Srbiji, u kojoj je u zatvoru ležao 15 mjeseci, malo kome je tad bilo jasno, objavio je Srpski telegraf.

Upravo taj detalj istražitelji sada ispituju, kao i veze Hrkalovićke i Bakovića.

Kad je počelo da se odmotava klupko njenog problematičnog rada, nadležni su došli do saznanja da su put u Ankaru brižljivo isplanirali zaštitnici “kavčana”, te da je Vukotićevo prebacivanje u beogradski CZ samo dio plana, čiji je cilj likvidacija trovanjem hranom u ćeliji, koji im nije uspio.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here