Naslovna BIH Održana sjednica Predsjedništva SDP-a! MIJATOVIĆ POPUSTIO: Sutra ćemo pozvati lidere opozicije

Održana sjednica Predsjedništva SDP-a! MIJATOVIĆ POPUSTIO: Sutra ćemo pozvati lidere opozicije

0

Danas je održana sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj je razmatrano i pitanje izbora delegata u Narodnoj skupštini RS-a za popunjavanje Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH.

Zaključak je da SDP i dalje smatra kako je najbolja opcija da Pokret za državu i opozicija (SDS-PDP) imaju po jednog delegata.“Ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda. Sutra ćemo pozvati lidere opozicije da u ponedjeljak održimo sastanak na ovu temu. Mi imamo svoj stav, opozicija ima svoj stav i sada ćemo nastaviti razgovore i u zvaničnoj formi“, rekao je za Klix.ba Vojin Mijatović.

Na pitanje šta ako opozicija ne pristane da podrže kandidata Pokreta za državu, Mijatović kaže da će se sve vidjeti na sastanku.

„Odgovornost je na nama i na opoziciji, podjednako. U skladu s našim dogovorom ili ne dogovorom Dodik može dobiti četvrtog delegata“, dodao je.

Za kraj dodajmo kako Klix.ba saznaje da bi i u slučaju da se postigne dogovor PzD-a i opozicije, SNSD opet mogao osigurati ruke za četvrtog delegata. Trenutno imaju 53 i potrebne su im još tri, a sada su se ponovo pojavile informacije o navodnoj kupovini poslanika iz opozicionih redova koji su nezadovoljni stanjem u svojim partijama.

Glasanje u Narodnoj skupštini RS-a 30. novembra će biti tajno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube