Naslovna Izdvajamo OKREĆU LEĐA DODIKU KAD JE NAJTEŽE: Goran Selak tvrdi da SPS nema...

OKREĆU LEĐA DODIKU KAD JE NAJTEŽE: Goran Selak tvrdi da SPS nema nikakve odnose sa SNSD-om

Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) i donedavni član Socijalističke partije (SP) koja je u koaliciji sa SNSD-om Goran Selak ogradio se od bilo kakve povezanosti s Miloradom Dodikom i njegovom strankom.

Nakon izlaska iz SP-a, i formiranja SPS-a, njegova stranka je ušla u koaliciju sa SNSD-om, Selak je na neki način smatran Dodikovom mladom nadom međutim ubrzo su se posvađali je tako ova stranka izbačena iz koalicije. Kako bilo, za Selaka su i dalje postojale spekulacije da je „Dodikov čovjek“.

Takve tvrdnje je on pobio u svom intervjuu za Mojahercegovina.com tvrdeći da ni sa jednom vladajućom strankom u Republici Srpskoj nema nikakve odnose.

„SPS se našao na udaru jedne niske kampanje koja je vođena protiv partije, ali i čitavog niza naših ljudi. Ostalo je dosta neodgovorenih pitanja, tako da tih odnosa skoro da i nema. SPS nije dio vladajuće koalicije, nemamo zvaničnu saradnju ni sa jednim političkim subjektom i ostajemo dosljedni svojim politikama i principima. Mi možemo imati suprostavljene stavove sa SNSD-om ili bilo kojom drugom partijom, ali tvrditi da tu nema vrijednih i kvalitetnih ljudi bilo bi neozbiljno“, rekao je on.

Nije precizirao trenutnu poziciju SPS-a s obzirom na to da kaže kako ne postoji saradnja ni sa opozicionim strankama, ali je rekao da ima korektne odnose sa SDS-om, PDP-om i DNS-om.

Zanimljivo da je Selakova stranka izbačena iz vladajuće koalicije u novembru, međutim on se do danas nije jasno oglašavao o tome.

(S.B.)