Naslovna Izdvajamo Ona će od danas voditi trebinjski SDS, zovu je Čelična lejdi

Ona će od danas voditi trebinjski SDS, zovu je Čelična lejdi

U Srpskoj demokratskoj stranci uveliko traje proces konsolidacije gradskih i opštinskih odbora koji su na proteklim lokalnim izborima ostvarili lošiji izborni rezultat.

Kako nam je potvrdio generalni sekretar Srpske demokratske stranke, Zoran Latinović pored Banja Luke, gdje su sa procesom konsolidacije poprilično odmakli, ovaj proces se sprovodi u više odbora širom Republike Srpske.

“U Hercegovini su procesom konsolidacije za sada obuhvaćena dva odbora i to Trebinje i Nevesinje.

Koordinator za odbor u  Trebinje je Gordana Aćimović, a mlađi trebinjci je zbog harizme i čvrstog stava nazivaju „Čelična lejdi“.

U Trebinju je odlukom Predsjedništva stranke raspušten Gradski odbor i imenovan Tim za konsolidaciju, kao privremeno tijelo. Zadatak ovog tima, u čijem sastavu je oko 20-tak mlađih ljudi, je da pripremi gradsku organizaciju za unutarstranačke izbore na kojim bi bilo  izabrano novo rukovodstvo ovog odbora. Nadaju se da će ovi izbori biti održani u narednih par mjeseci.

Srpska demokratska stranka će, navodi Latinović, akcenat staviti na mlađe ljude, kako u Trebinju, tako i u drugim sredinama kako bi se stranka značajno podmladila i kako bi mlađi ljudi dobili priliku.