28.7 C
Banja Luka

Oni koji nude Srpsku za Kosovo nisu patriote

Oni koji se poput Milorada Dodika zalažu da mijenjaju Кosovo za Republiku Srpsku, tim ljudima naša istorija i Srpska pravoslavna crkva ne znače ništa i oni nemaju trunke u sebi srpskog rodoljublja. Tim stavom oni još otežavaju poziciju države Srbije i njenog predjsednika u borbi za našu južnu pokrajinu!

Ovo je, između ostalog, napisao Ognjen Bodiroga, poslanik SDS u NSRS,

– Ali, to možda i ne bi trebalo da nas čudi imajući u vidu da je Milorad Dodik, po svemu do sad učinjenom, agent hrvatskih interesa.

„Prodavanje jasenovačke građe Hrvatima, zalaganje za treći entitet, proglašavanje Pelješkog mosta za srpski vitalni nacionalni interes, ćutanje o Trgovskoj gori, a dodamo li ovome i to da su njegovi saradnici potomci ustaških komandanata i još mnogo toga, sve mi to potvrđuje da su Dodiku važniji hrvatski od srpskih interesa“, stoji u objavi Bodiroge.

Postavlja se, kaže on, i pitanje zašto Hrvatska dozvoljava Miloradu Dodiku posjetu Jasenovcu, a ne dozvoljava  Aleksandaru Vučiću??!

„S druge strane, Dodik od svojih prvih političkih koraka nastoji da pokida sve veze sa Srbijom, našom maticom. Među prvim koracima što je uradio kada je prvi put došao na vlast ukinuo je platni promet sa Srbijom. A sjetimo se i dok je svojevremeno podržavao Borisa Tadića, sadašnjeg predsednika Srbije, a Aleksandra Vučića je nazvao pobačajem!!!

Više stotina miliona pomoći od Srbije su jednostavno misteriozno nestajale i pokradene. Vučićevih pet miliona evra pomoći, iz budžeta Vlade Srbije, za izgradnju puta prema Tjentištu koje su uplaćene nisu nikad iskorištene za tu namjenu. Pitanje je i koliko bi preminulo pacijenata u Republici Srpskoj da nije bilo pomoći Srbije u vidu respiratora, medicinske opreme, pa čak i stalaka za infuziju…“naglašava Bodiroga.

„Кao što se Dodik nekada zalagao za osamostaljelje Crne Gore, tako se i sada zalaže za osamostaljenje Кosova na jedan podao i nizak način dovodeći predsjednika Srbije i čitavu Srbiju u nezgodnu situaciju, a sve to radi u dogovoru sa onima koji su ga prvi put doveli na vlast na NATO tenkovima. Ukratko, Milorad Dodik je lažni patriota kome nije bitna ni Republika Srpska ni Srbija, on nema osjećaja za srpstvo jer ne zna Srpsku istoriju, a kako bi znao kada je propao u prvom razredu srednje mesarske škole“, naveo je on i dodao.

Šta je i od koga dobio Milorad Dodik da bi se ovako neprijateljski ponašao prema matici Srbiji i njenom predsjedniku? Šta je Dodik obećao da bi Srbiji okrenuo leđa?

„Za mene je pitanje Кosova i Metohije pitanje života i smrti jer sam tako vaspitan i zgražavam se kada vidim koliko su neki ljudi iz politike spremni da to pitanje politizuju i da na osnovu toga ubiraju sebi jeftine poene.

Dok god bude predsjednik Srbije istrajavao na stavu da nikad neće priznati Кosovo i Metohiju i da neće dopustiti da lažna i teroristička država Кosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, kao što i sada istrajava i ne podleže ucjenama, imaće moju punu podršku“, naveo je Bodiroga.

(BN) Foto: Arhiva

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here