Naslovna Najnovije „Opet zastrašuju i tjeraju Srbe sa svojih ognjišta“

„Opet zastrašuju i tjeraju Srbe sa svojih ognjišta“

0

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su pripadnici tzv. kosovske policije na prelazu Merdare uhapsili interno raseljenog Srbina Momira Pantića ističući da, po oprobanom mehanizmu zastrašivanja, Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presudjuje, na taj način šaljući nedvosmislenu poruku da na svojim vekovnim ognjištima nisu ni dobrodošli ni poželjni.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je Pantiću angažovala advokata koji je u kontaktu s njegovom porodicom i prema njegovim informacijama, danas se očekuje i saslušanje Pantića.

Pantić je živeo u Metohiji, Istoku, ali je nakon sukoba interno raseljen u Mladenovac.

On je juče trebalo da na Merdaru preuzme dokumentaciju u vezi sa pitanjem svoje imovine u Istoku, ali je umesto toga uhapšen i odveden u Prištinu, saopštila je Kancelarija za Kim.

„Metohija je usled strašnih zlodela tzv OVK gotovo potpuno etnički očišćena od Srba, a preostalim Srbima ili povratnicima danas se pale i obijaju kuće, oni se hapse i zastrašuju na svaki mogući način“, podseća se u saopštenju.

Prištinske vlasti uhapile su danas još jednu osobu osumnjičenu za navodne ratne zločine u opštini Istok.

 Kako je saopštila Uprava policije u Prištini, u selu Ljubožda kod Istoka uhapšen je Ž.Z. (69), za koga kažu da je bivši komandir podstanice policije u Rakošu, u opštini Istok.

 „Policijski istražitelji Uprave za istraživanje ratnih zločina, uspeli su da lociraju i uhapse osumnjičenog Ž. Z., rođenog 1954. godine, osumnjičenog za krivično delo ‘ratni zločin protiv civilnog stanovništva’ počinjen u periodu 1998-1999. u opštini Istok“, navodi se u saopštenju.

 Osumnjičeni je, kako se tvrdi, tokom rata na KiM 1998-1999. „bio na dužnosti komandira podstanice policije u selu Rakoš u opštini Istok“.

 On je, kako se dodaje, doveden u kancelariju Uprave za istraživanje ratnih zločina, gde se očekuje razgovor sa osumnjičenima uz prisustvo branioca.

 Ovo je drugo hapšenje u roku od 24 sata za navodno počinjene ratne zločine u opštini Istok.

(Tanjug) Foto: Kosovo online

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube