Naslovna Najnovije Opozicija kod Vučića: Dodik pravi frku pa se onda povlači

Opozicija kod Vučića: Dodik pravi frku pa se onda povlači

– Potrebno je sada pokazati više pameti i mudrosti i da se dogovaramo na ravnopravnoj osnovi, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

 Ovo je zajednički interes, poručuje Šarović.

“Ne može se opozicija zvati na gotovo, kada je neko već stavove sačinio i onda rekao izvolite, šta vi mislite, hajde nam se pridružite u tome. Ne može, ovo je zajednička stvar, zajednički interes, opšti interes. Mi u tome želimo da učestvujemo, tako da je ta poruka jasna”, rekao je Šarović BN TV nakon sastanka kod predsjendika Srbije.

“Politika inaćenja, politika sukoba je politka prošlosti, a u tome će se prepoznati mnogi političari koji su došli na današnji sastanak. Prvenstveno mislim na gospodina Dodika koji koristi svaku priliku da tri, četiri dana pravi neku vrstu frke, neku vrstu sukoba, neku vrstu svađe, a onda se povlači i prihvata realnost koja je takva“, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović BN TV.

„Morate snagom argumenata se izboriti za statusna pitanja i za ona pitanja koja su važan za budućnost Republike Srpske i da budete ozbilja, odgovoran političar, a ima na koga da se ugleda. Neka se ugleda na gospodina Vučića”, dodao je Borenović.

“Mi iz opozicije smo spremni i uvijek to naglašavamo da je Republika Srpska iznad svakog pitanja, neupitna. Svako ko misli da dovede u pitanje opstanak Republike Srpske nema podršku u DNS-u i u drugim političkim partijama koje su trenutno opozicija”, rekao je predsjednik DNS-a, Nenad Nešić.

Više u prilogu BN TV:

(BN)