34.7 C
Banja Luka

OPOZICIJA SE PODIJELILA- SDS i PDP napustili sjednicu, DNS ostao

Poslanici opozicionih stranaka nisu se vratili u skupštinsku salu nakon pauze koja je uslijedila poslije teških verbalnog okršaja člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika i pojedinih poslanika opozicije.

Poslanik SDS, Milan Radović, rekao je da su došli da konstruktivno diskutuju o prijedlogu srpskog člana Predsjedništva BiH, a doživjeli su da ih Dodik obilježava.

-Odlučili smo da napustimo sjednicu zbog uvreda. Ovdje Dodik upravlja Skupštinom. Njemu je dozvoljeno da govori šta hoće, a nama nije. Ako je ovo sjednica za zaštitu vitalnog interesa, gdje se čitaju optužbe Vučurevića, onda Skupština gubi dignitet i preispitaćemo stavove da li da prisustvujemo narednim sjednicama – napisao je Radović na Instagramu.

Prema njegovim riječima, izmjenom Poslovnika, riječ opozicije je umanjena.

-Ovo nema veze sa odabranom Republike Srpske. Imali smo želju da podržimo veto za granični prelaz Gradiška i pogledajte šta sad ovdje imamo. Ovo nije parlament kakav treba da bude, ovo je dno dna. SDS neće učestovati u režiranim predstavama Milorada Dodika kojima se vrijeđa dignitet Narodne skupštine – kaže Radović.

Ostaje da se vidi da li će vladajuća koalicija imati dvotrećinsku većinu od 56 poslanika u trenutku glasanja o odlukama Predsjedništva BiH koje je Dodik proglasio štetnim po vitalne interese Srpske.

stovremeno, u sali su ostali poslanici opozicionog DNS.

Lider DNS, Nenad Nešić, rekao je za Srpskainfo da će njegovi poslanici glasati na način da se obezbijedi otvaranje ambasade Azerbejdžana u BiH, kancelarije ambasade Rusije u Banjaluci, te za davanje agremana ambasadorima Bjelorusije i Dominikanske Republike.

Podsjećamo, na isti način su najavili da će glasati i poslanici vladajuće koalicije u Srpskoj.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here