Naslovna Najnovije „Opozvan“ gradonačelnik Banjaluke: Djeca preuzela ključeve grada

„Opozvan“ gradonačelnik Banjaluke: Djeca preuzela ključeve grada

Djeca Banjaluke preuzela su danas ključeve grada od gradonačelnika Draška Stanivukovića kako bi simbolično upravljali gradom na Vrbasu tokom Nedjelje djeteta.

Nikola Jandrić, novi gradonačelnik Banjaluke učenik je 3. razreda Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“ i predsjednik svog odjeljenja. Stanivukoviću je, na početku svog mandata obećao da će biti bolji gradonačelnik od njega.

„Ja ću ove sedmice brinuti o gradu i biću dobar gradonačelnik“, kratko je rekao Jandrić i istakao da u dnevniku ima sve petice.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da Grad Banjaluka već tradicionalno obilježava i podržava Nedjelju djeteta koja se ove godine održava pod sloganom „Srećan si svijete kada usrećiš dijete“.

„Ovaj posao ima i svojih prelijepih strana. Družiti se sa djecom, učiniti djecu srećnom i poštovati njihova prava je velika čast i privilegija. Kao i svake godine ključeeve grada dobijaju mališani, a ove godine je to Nikola Jandrić“, rekao je Stanivuković i dodao da će Banjaluka narednih sedam dana biti u znaku djece.

„Današnja manifestacija se zove Čarobni grad, a čitavu sedmicu družićemo se sa našom djecom koja su budućnost ovog grada“, zaključio je Stanivuković i obećao da će kao i do sada raditi i graditi bolje mjesto za život banjalučkih mališana.

Danas su djeca saopštila svoja prava i u parku Petar Kočić, gdje su se družili uz pjesmu i ples.

Obilježavanje manifestacije „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja, a sve sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.