Naslovna Najnovije Optuženi oslobođen krivice: Pokušali iznuditi 200.000 evra od oca poslanice SNSD

Optuženi oslobođen krivice: Pokušali iznuditi 200.000 evra od oca poslanice SNSD

0

Anđelko Đ. iz Modriče oslobođen je optužbi da je pokušao iznuditi 200.000 evra od Uroša Miloševića biznismena iz tog grada, saznaje Srpskainfo.

Uroš Milošević je otac Mare Milošević poslanice SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Mara je na prošlim izborima bila i kandidat za načelnika Modriče, ali je izgubila.

U presudi Okružnog suda Doboj je navedno da se Anđelko oslobađa krivice da je 4. jula 2019. godine pokušao iznuditi novac od Miloševića.

Tog dana u 14.17 časova poslana je prijeteća poruka Miloševiću.

U SMS poruci je pisalo ”50.000 evra pripremite u apoenima po 100 evra ne označenih. Predaće te novac osobi koja će vas kontaktirati. U koliko odbijete ili aktivirate policijske službe počinje likvidacija vaše porodice (kćeri,unučad) tad cijena vaše porodice je 200.000 evra. Organizacija CRNA RUKA.”

Kako Srpskainfo saznaje Milošević nije postupio po uputama koje dobio u prijetećoj poruci već je cijeli slučaj prijavio policiji. On je u to vrijeme bio na odmoru u Turskoj.

U presudi je navedeno i da se Anđelko Đ. oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Uroš Milošević je poznati privredenik iz Modriče koji u svom vlasništvu ima više firmi.

Izvor: Srpskainfo.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: