28.7 C
Banja Luka

Opustošili šume pa dobili automobil

BANJALUKA, TESLIĆ – Dugogodišnji kriminal, krađa i bezakonje u Šumskom gazdinstvu “Borja” iz Teslića ogolili su kasu preduzeća u tolikoj mjeri da uprava moli Vladu Srpske da joj donira bilo kakav automobil, za službene potrebe.

Vozilo se pronašlo u Ministarstvu trgovine i turizma, kod ministrice Suzane Gašić.

„Škoda octavia elegance 1.9 TDI“ uskoro će biti odvežena u Teslić jer je Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost da se ona donira.

“Škoda” je stara 13 godina, koristila se za službena putovanja Ministarstva i na satu joj je ogromna kilometraža.

Šumsko gazdinstvo „Borja“ Teslić obratilo se Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske sa molbom da, u skladu sa raspoloživim mogućnostima, pomogne poslovanju ovog gazdinstva donacijom korištenog motoronog vozila. Postupajući po molbi, a nakon obavljenih konsultacija za resornim ministarstvom i razmatranja trenutnih potreba i stanja voznog parka, Ministarstvo trgovine je predložilo Vladi Republike Srpske da donese Odluku o prenosu prava vlasništva”, kazali su za CAPITAL u tom Ministarstvu.

Kažu kako nisu planirali da slobodno mjesto na svom parkingu popune novim automobilom.

U narednom periodu, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske nije planiralo nabavku novih službenih vozila”, istakli su oni.

ŠG „Borja“ ima milionske obaveze i gubitke, te ogromne dugove prema radnicima, državi i dobavljačima.

Njihovo poslovanje je pod istragom policije, koja je u aprilu ove godine Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnijela izvještaj protiv više osoba među kojima je bio i tadašnji direktor gazdinstva Stojan Božić.

Prijavljeni su zbog sumnje zbog nezakonitog poslovanja, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi, falsifikovanja, pustošenja kojima je preduzeću napravljena šteta veća od milion maraka.

Izvještaj je kasnije dopunjen, a ukupna šteta se i dalje utvrđuje. Sredinom ovog mjeseca podignuta je i optužnica.

Za šest mjeseci ove godine uprava ŠG „Borja“ je napravila minus od nepunih 900.000 maraka.

Međutim, resorni ministar Boris Pašalić je tokom nedavne posjete primjetio pozitivne pomake u poslovanju.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here