23.7 C
Banja Luka

Osam drugara besplatno cijepaju drva ljudima koji to ne mogu da priušte

Osam drugara, koji su ponudili svoju snagu, mladost i slobodno vrijeme sugrađanima kojima je potrebna pomoć, nije htjelo nikakvu medijsku promociju i samoreklamstvo, ali se za njihovo dobročinstvo pročulo Užicem i sad o njemu valja nadaleko da se zna.

Dušan, Vuk, Stefan, Marko, Dejan, Miloš, Igor i Bojan, stari od 24 do 36 godina, neki od njih porodični ljudi, ovih dana zalaze po užičkim naseljima i cijepaju drva. Ne vodi ih zov dinara, nego dobrota i empatija, za koji su oni dokaz da još postoje u čovjeku.

– Onemoćalim starinama i samohranim majkama besplatno cepamo drva u slobodno vrijeme – piše u oglasu koji prije neki dan dade družina.

I koji je zainteresovao Užičane lošijeg materijalnog stanja, pritisnute godinama, žene bez muške ruke u kući. Cijepali su prije neki dan, cijepali su juče, i sutra će, i opet za vikend.

– Prvo smo počeli da pomažemo našim komšijama, a onda došli da ideju da se ponudimo i drugima koji ne mogu sami, a skupo im da plate radnu snagu. Ne možemo da odgovorimo pozivu u istom trenutku jer imamo svoje poslove, ali trudimo se da dva – tri puta sedmično priteknemo u pomoć. Neki od nas se bave borilačkim sportovima, neki idu u teretanu, ali se ponekog treninga odreknemo da jedan dio energije usmjerimo u korist drugih – priča Bojan za Blic.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here