23.7 C
Banja Luka

Danci u strahu od atmosfere Zvezdinih navijača! NASLOVI NOVINA U DANSKOJ: „Dobrodošli u pakao“

Crvena zvezda sutra dočekuje Mitjilend u Ligi Evrope, a Danci su već u strahu od atmosfere na stadionu „Rajko Mitić“.

U tekstu na klupskom sajtu, u Mitjilendu gostovanje u Beogradu opisuju kao jednu od najozloglašenijih utakmica u Evropi, ali i pored toga iščekuju da osjete novo iskustvo.

– Dobrodošli u pakao – riječi su koje mogu da se pročitaju prije nego što se izađe na travu beogradske Marakane, što se odnosi na strastvenu navijačku kulturu kluba iz Beograda, pišu Danci.

Iskustvo iz Beograda, istina omladinske Lige šampiona, prije skoro dvije godine, ima fudbaler Mitjilenda Mads Hansen.

– To je bila vjerovatno najluđa utakmica koju sam igrao. Stadion je bio na krovu tržnog centra, bio je poseban, a na tribinama je bilo mnogo ljudi – rekao je Hansen.

Meč u Beogradu je okarakterisao kao „divlje iskustvo“.

– Bilo je na stotine tvrdokornih navijača Crvene zvezde koji su pravili divlju atmosferu. Pjevali su cio meč, ali su na kraju bacali ključeve, upaljače, novčiće… Mogao si da osjetiš da si im na putu – opisuje danski fudbaler.

Sada će atmosfera biti još uzavrelija na stadionu od preko 50.000 mjesta, svjestan je toga Hansen.

– Moraš na to da se pripremiš. Inače ćeš doživjeti šok kada kročiš na stadion. Fudbal jeste najvažniji, ali moraš da gledaš i spoljne faktore – dodao je Hansen.

Danci su opisivali istoriju Crvene zvezde, nazvavši ju „narodnim timom“ i da ima nevjerovatnu popularnost i najveću bazu navijača u Srbiji.

Mitjilend se dotakao i Partizana, pišući da je to bio klub vrha sistema i da se i dan danas vode „ubitačni“ sukobi „vječitih“ rivala.

Utakmica 4. kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Mitjilenda zakazana je za sutra sa početkom od 21 čas.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here