Naslovna Najnovije OSTAVKA Kokeza više nije predsjednik Fudbalskog saveza Srbije

OSTAVKA Kokeza više nije predsjednik Fudbalskog saveza Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza odlučio je danas da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju.

Kako je naveo u saopštenju, ostavku podnosi suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave, prenosi Tanjug.

– Želim da obavijestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost – naveo je Kokeza.

Doskorašnji predsednik saveza je potom nastavio:

– Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smjeli ili htjeli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanijele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu. Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspjeha u budućnosti – poručio je Kokeza.

On je na funkciji predsjednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine.