Naslovna Izdvajamo Oštra poruka „budalama u Evropi“: To neće spriječiti izbijanje trećeg svjetskog rata

Oštra poruka „budalama u Evropi“: To neće spriječiti izbijanje trećeg svjetskog rata

0

Isporuke tenkova i oklopnih jedinica Ukrajini neće spriječiti izbijanje trećeg svjetskog rata, ako do toga uopšte i dođe.

To je u subotu izjavio zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Kako je rekao, odbrana Ukrajine, koja nikom u Evropi nije ni potrebna, neće pomoći „trulom Starom svijetu da izbjegne da plati za svoje grijehe“.

Prema riječima Medvedeva, ako uopšte i dođe do trećeg svjetskog rata, on se neće voditi iz pomoć tenkova i aviona, već će se cijeli svijet pretvoriti u pepeo.

Podsjetio je na to da Velika Britanija, između ostalog, zahtijeva da zemlje Alijanse treba da Kijevu isporuče naoružanje istog trenutka, kao i da će ti lovci, tenkovi i rakete velikog dometa spriječiti ekspanziju Rusije i izbijanje trećeg svjetskog rata.

„Takvih budala u strukturama vlasti u Evropi ima bezbroj“, dodao je on.
Podsjetimo, Njemačka je posleij više mjeseci premišljanja saopštila da će Kijevu poslati tenkove „leopard“, a istog dana su i američke vlasti saopštile da će Kijev od Vašingtona dobiti tenkove „abrams“.
Ubrzo zatim oglasila se i Velika Britanija koja je saopštila da planira da isporuči Ukrajini tenkove „čelendžer 2“ krajem marta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube