Naslovna Crna Hronika Otac i sinovi optuženi da su komšije napali sjekirom i motornom pilom

Otac i sinovi optuženi da su komšije napali sjekirom i motornom pilom

0
Smail Ganić (67) i njegovi sinovi Bekir (35) i Hasan (23) optuženi su za nasilničko ponašanje, dok Hasana terete i za oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti jer su napali trojicu komšija.

Optužnicu protiv njih podiglo je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u  Visokom. Optužnica je objavljena na internet sajtu tužilaštva.

Optužnica ih tereti da su zajedno 9. oktobra 2022. godine, oko 13 časova u mjestu Gornja Zimča u Visokom sukobili s M.Č. M. Č. i A. K., dok su traktorom lokalnim putem prolazili pored njihove kuće, a sve zbog ranijih nesuglasica. Prema navodima optužnice, prvi je izašao na put Smail noseći u ruci  šipku kako bi presreo traktor, a potom kada ga je zaustavio, iznenada bez ikakvog povoda i razloga, šipkom je udario M. Č. u predjelu desne ruke i desne noge.

Nakon toga su do njega dotrčali njegovi sinovi Hasan, držeći sjekiru u ruci i Bekir, držeći u ruci metalnu cijev. Pri tome su im sva trojica počeli psovati i prijetiti.

– Hasan je bacio sjekiru prema M.Č. koja ga je pogodila u koljeno, da bi potom, na M.Č. fizički nasrnuo i Bekir. Kada ga je pokušao udariti metalnom cijevi u čemu nije uspio jer se M.Č. izmakao, Hasan se trčećim korakom vratio u kuću i iznio ručnu bombu a potom u povratku zatražio od Smaila i Bekira da se odmaknu kako bi bacio bombu – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Hasan zaprijetio istovremeno M.Č. i M.Č. da će ih ubiti bombom, a potom u namjeri da ošteti traktor, sjekirom je počeo udarati po motoru traktora.

– Nakon toga je uzeo motornu pilu i sa njom kao i sa sjekirom koju su iznijeli iz kuće isjekao je svih šest guma na traktoru i njegovoj prikolici, zbog čega su se A.K. i M.Č. dali u bijeg, strahujući za svoj život, dok je M.Č. ostao na traktoru – navodi se u optužnici.

Dalje stoji da je Hasan nastavio prijetiti M.Č. da će mu silovati curicu, bacivši pri tome prema njemu i sjekiru koja ga nije pogodila, a zatim i lopatu prema A. K. koja ga je pogodila u desnu ruku.

Hasana terete i da je  10. oktobra 2022. godine, dok se nalazio u Policijskoj stanici Visoko, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prisustvu policijskih službenika više puta ponovio M.Č. da će ga ubiti i silovati mu kćerku.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube