Naslovna Region Otac osumnjičen za ubistvo troje djece više nije u samici zatvora

Otac osumnjičen za ubistvo troje djece više nije u samici zatvora

0

Harald Kopic (56) više nije u samici zatvora u Remetincu i od kraja prošle nedjelje liječi se u Bolnici za osobe uhapšene u zagrebačkoj Svetošimunskoj na rubu maksimirske šume.

Kako piše Jutarnji list, sad su ga smjestili na odjeljenje psihijatrije te je sam u sobi na prvom spratu glavne bolničke zgrade. Sve vrijeme je pod nadzorom ljekara i pravosudnih policajaca i snima ga kamera visoke rezolucije. Ako i pokuša nešto da napravi, tamo im je dozvoljeno da ga vežu za krevet. U sobi nema sanitarni čvor, televizor i ne smije da dobija dnevne novine. Njegov advokat Marko Ivica, kojeg su mu dodijelili po službenoj dužnosti, tek treba da se čuje s njim.

– Obaviješten sam da je u Bolnici za osobe uhapšene, ali još se nisam čuo s njim. Iz policije su me zvali da bi kroz dan ili dva opet trebalo da bude pretraga stana ili uviđaj u Mlinovima kojem bi on trebalo da prisustvuje, ali to treba vidjeti s bolnicom – rekao je advokat za Jutarnji.

Za njega se do sada jedino raspitivala austrijska ambasada s obzirom na to da je njihov državljanin.

Da podsjetimo, Kopic se tereti da je prošlog mjeseca u Zagrebu u unajmljenom penthausu u kojem je stanovao ubio svoje troje djece. Nakon toga pokušao je da se ubije popivši veću količinu psihofarmaka.

Prije zločina ostavio je svojevrsno oproštajno pismo na društvenim mrežama, koje su vidjeli i njegovi poznanici te alarmirali policiju.