Naslovna Region Otac pretučenog dječaka: Lazar je modar i uplašen nakon mučkog napada Albanaca

Otac pretučenog dječaka: Lazar je modar i uplašen nakon mučkog napada Albanaca

0
BEOGRAD – Otac petnaestogodišnjeg srpskog dječaka, koga su u jutros u Suvom Dolu pretukla četvorica Albanaca, kaže da je njegov sin nakon mučkog napada albanskih ekstremista modar od batina, uplašen i da jedva progovara.

Zlatko M. otkrio je da je njegov sin napadnut dok je išao na posao u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, koji je radio vikendom kako bi sebi nešto zaradio, iako je još školarac.

Prema njegovim riječima, automobil u kojem su bili Albanci pojavio se niotkuda čim je Lazar izašao iz zgrade u kojoj živi

“Oni su ga pitali nešto na albanskom jeziku, a Lazar nije znao da odgovori i tako su shvatili da je u pitanju Srbin. Izašli su iz auta, četvorica ih je bilo, uzeli su mu telefon i isprebijali ga, išutirali”, ispričao je Zlatko M. za “Večernje novosti”.

Kako je opisao, Lazar se potom sklonio u zgradu u blizini, za koju zna da u njoj žive Srbi, gdje je potražio pomoć.

“Pošto su mu Albanci ukrali i telefon, nije mogao ni da obavesti porodicu o tome šta mu se dogodilo, već su to uradili ljudi iz zgrade u koju je ušao nakon što je napadnut”, objasnio je Lazarov otac.

On kaže da ni sam nema riječi za ono što se dogodilo njegovom sinu, koji je još dijete od 15 godina i zna samo za kuću, školu i to što povremeno radi vikendom.

“Nikad se ovo neće zaustaviti”, zaključio je otac pretučenog petnaestogoišnjaka, koji je nakon napada odveo sina u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gdje su mu konstatovane povrede glave, hematomi i podlivi ispod oka.

Dječak, koga su čestvorica starijih Albanaca udarali i u predjelu grudi i stomaka, poslije ukazane ljekarske pomoći i detaljnih pregleda otpušten je na kućno liječenje.

 

Dječaka Lazara M. (15) pretukla su jutros četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da su Lazaru, koji je išao pješke, Albanci iz automobila u pokretu dobacivali na njihovom jeziku, a potom su, shvativši da je riječ o dječaku srpske nacionalnosti, izašli iz vozila i pretukli ga.

“Lazar je jutros u pratnji svog oca Zlatka došao u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici sa vidljivim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u grudni koš i stomak”, naveli su iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da je dječak nakon kompletne dijagnostike otpušten na kućno liječenje.

Ističući da se nakon napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dijete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista, iz Kancelarije ukazuju da do napada dolazi na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kurtijeve kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama.

“Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu”, poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se dodaje da u ovom slučaju ne smije biti mjesta relativizaciji napada, jer je Lazar M. napadnut samo i isključivo zato što je Srbin.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube