Naslovna Republika Srpska Bijeljina Rijeka Drina u Semberiji u opadanju

Rijeka Drina u Semberiji u opadanju

0

Rijeka Drina, koja se u Semberiji djelimično razlila u vikend naselju Janja, polako se povlači u svoje korito, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vodostaj Drine u 7.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj je 426 centimetra i u opadanju je za 84 centimetra od posljednjeg izvještavanja juče.

Protok Drine na Hidroelektrani Zvornik jutros je 1.893 metra kubna u sekundim, na Hidroelektrani Višegrad 1.458, a na Hidroelektrani Bajina Bašta 1.593 metara kubnih u sekundi.

Vodostaj rijeke Save u 7.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena je 977 centimetara i u porastu je za 90 centimetara u poslednja 24 časa. Vodostaj Save prešao je redovnu kotu odbrane od poplava za sedam centimetara.

Vodostaj rijeke Janje u Bijeljini je u opadanju, Gnjica i Lukavac su u blagom porastu, ali su u svojim koritim i u granicima normale. U izvještaju o vodostaju se navodi da se nastavlja sa praćenjem i obilaskom područja uz riječne vodotoke i da će, po potrebi, biti preduzete i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

(Bijeljina Danas)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube