Naslovna Najnovije Otkrivamo kako je ubica Mišo Petković iznuđivao novac: Radnici pištolj stavljao između...

Otkrivamo kako je ubica Mišo Petković iznuđivao novac: Radnici pištolj stavljao između nogu i prijetio ubistvom djeteta

0

Višestruko osuđivani ubica Mišo Petković (42) iz Doboja, danima je maltretirao radnicu kladionice od koje je tražio da mu uplaćuje 35 maraka dnevne kamate, a zatim je prijetio njenom djetetu i njoj, stavljajući pištolj između njenih nogu, otkriva Srpskainfo.

Petkoviću je određen jednomjesečni pritvor zbog zelenaštva i iznude na štetu radnice kladinice „Mocart“. Radi se o veoma opasnoj osobi koja je do sada osuđena na skoro 50 godina zatvora zbog dva ubistva, silovanja, pokušaja silovanja i drugih teških krivičnih djela.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je Petković mjesecima dolazio u kladionicu, u zgradi gdje živi, i družio se i stekao povjerenje radnice i drugih osoba koji su dolazili  u njoj.

– Petković je nudio novac na zajam njoj i drugim osobama iz kladionice. On je znao da se radnica nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, zbog razvoda, kao i povećanih troškova zbog brige o maloljetnom djetetu, te plaćanju kirije za stan i drugih troškova. On joj je zatim 23. septembra posudio 350 maraka i dogovorio da ona sačini i da mu preda potvrdu, kojoj se obavezuje da će taj novac vratiti do 15. oktobra. Osim toga, morala je u potvrdi navesti da će vratiti još 350 maraka na ime kamate do 15. novembra – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Dodao je da mu je radnica u međuvremenu vratila 350 KM koje je posudila, nakon toga počeo je da je ucjenjuje, pominje njeno dijete, vrtić u koje dijete ide, te je prijetio i visokom kamatom.

– On joj je govorio da joj je sada dnevna kamata 35 maraka i tražio je od nje da vrši uplati u kladionicu za njega, govorio joj je da je ležao za ubistvo. Zatim je 20. oktobra došao u kafić u sklopu kladionice, pa joj je rekao da će to veče doći  do nje „da se poigra sa njom i njenim djetetom“. Tu joj je prijetio, zatim je njenu ruku prislonio na svoj bok, a ona je u policiji izjavila da je ispod garderobe osjetila predmet u oblilku pištolja – ističe naš sagovornik.

Petković se to veče dovezao  ispred njene zgrade i oko tri časa ujutru joj naredio da izađe van i uđe u njegovo vozilo, što je ona uradila iz straha za svoj i život djeteta.

– Vozao ju je po Banjaluci autom i dodirivao po nogama pištoljem nepoznate marke i isti stavljao između njenih nogu, prijetio je da će ubiti i nju i dijete, ako mu ne da ključ od kladionice i šifre za alarm i sef, te objasni način djelovanja. Ona je  zbog straha za svoj život i život svog djeteta, dala mu šifru i ključ. On je zatim od nje zahtijevao  da čuva stražu dok on pljačka kladionicu i dao joj telefon, pa kad je pokušala da pobjegne, nazvao je i prijetio da će je ubiti, pa se ona vratila – kaže sagovornik blizak istrazi.

Petković je u to vrijeme maskiran i sa rukavicama, otključao kladionicu, deaktivirao alarm, otključao sef po njenim uputama i ukrao 7.808 KM i novac od vaučera u iznosu od  3.165 KM, te cigare raznih robnih marki vrijednih 1.1650 KM. Potom je radnici zaprijetio da će ubiti nju i njeno dijete ako bilo šta kaže policiji.

Nakon hapšenja on je dio krivice pokušao prebaciti na radnicu kladionice. Pa je tokom davanja izjave ispričao da nije imao pištolj, a da je pljačku počinio u dogovoru sa njom i da je njoj ostavio dio novca, a ostatak je uzeo sebi.

Većinu izjave radnice kladionice inspektori su potvrdili pregledom snimaka sa nadzornih kamera, a ona će biti i ispitana i na njegove tvrdnje da su zajedno planirali pljačku.

FOTO: M. MILAKOVIĆ/RINGIER
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RINGIER

Takođe, prilikom pretresa njegovog automobila policija je pronašla potvrdu koju je napisala radnica, a u kojoj navodi da je od Petkovića posudila 350 maraka.

Nakon pljačke kladionice, on je iz straha od mogućeg hapšenja isplanirao bijeg u Srbiju.

Drugi dan je zatim autobusom otišao u Prijedor, gdje je u jednoj firmi iznajmio automobil i krenuo prema Srbiji. Međutim, prilikom kontrole na graničnom prelazu Karakaj pripadnici Granične policije BiH su utvrdili da je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu i on je uhapšen i predat banjalučkoj policiji.

OSUĐEN NA SKORO 50 GODINA ZATVORA

Mišo Petković do sada je ukupno osuđen na nevjerovatnih 48 godina i deset mjeseci zatvora. – Prva presuda mu je izrečena još 2000. godine, a tada ga je Vojni sud Bileća osudio na kaznu zatvora od šest mjeseci, uslovno dvije godine. Zatim mu je Osnovni sud u Doboju u maju 2002. godine izrekao kaznu od tri godine i deset mjeseci zatvora zbog razbojništva i pokušaja silovanja – istakao je naš sagovornik. Petković je potom presudom Kantonalnog suda Tuzla 2003. godine osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva. Prema pisanju medija, on je tada prvo silovao komšiju, a zatim ga ubio udarcima sjekirom. – Tokom 2010. godine Viši sud u Novom sadu ga je pravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva. U ovom slučaju on je u Novom Sadu čovjeka ubio sa više uboda nožem, a zatim mu ukrao mobilni telefon i lančić. Petkovića je Okružni sud Doboj u decembru 2011. godine, zbog silovanja, ubistva i razbojništva osudio na još 20 godina zatvora – pojasnio je naš sagovornik. Vjerovali ili ne, ni to nije sve, on je opet 2014. godine u Novom Sadu pravosnažno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog teške krađe.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube