Naslovna Region Zvicer naručio ubistvo škaljarca pa nestao bez traga

Zvicer naručio ubistvo škaljarca pa nestao bez traga

0

Jovanu Jovanoviću, koji važi za visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana, 2020. godine gubi se svaki trag, a sada je crnogorska policija podnijela krivičnu prijavu protiv vođe kavačkog klana.

Crnogorska policija uhapsila je u ponedeljak u Kotoru četvoricu pripadnika kavačkog klana i podnijela krivičnu prijavu protiv organizatora te grupe koji je u bjekstvu, Radoja Zvicera, zbog ubistva Jovana Jovanovića, visokopozicioniranog “škaljarca” koji se od 2020. vodi kao nestao.

Jovanović je javnosti postao poznat kada je u zatvoru napao i vrelim uljem napao “kavčanina” Igora Božovića, a potom pobjegao iz prostorija policije u Kotoru.

Pretresi u Kotoru

Policija je u velikoj akciji tokom koje su vršeni pretresi na više lokacija lisice stavila Milutinu Kneževiću, Milošu Jovanoviću, Milutinu Čotaru i Dejanu Rutoviću, a za učešće u zločinu sumnjiče se odbjegli Zvicer i Srđan Jurišević, kao i Milan Vujotić, koji je poslije ubistva Jovana Vukotića uhapšen u Istanbulu.

Krivična prijava, kako navode, podnijeta je i protiv Igora Božovića i Vladimira Vučkovića, koji su zbog drugih krivičnih djela u Istražnom zatvoru Spuž, piše Kurir.

Dosije Pucao, krio oružje, bježao iz pritvora Jovan Jovanović u policijskim evidencijama važi za jednog od vođa škaljarskog klana.

Postao je poznat po pucnjavi u tivatskoj diskoteci “Madam Koko”, kada je pucao zajedno sa Jovanom i Igorom Vukotićem, a u žižu javnosti dospeo je i kada je pobjegao iz pritvora, a i kada je napao Igora Božovića u zatvoru.

Krajem 2016. navodno je bio priveden zbog pištolja koji je pronađen u kući Veselina Vukotića, ubijenog oca Jovana i Igora Vukotića, ali je uspio da pobjegne iz prostorija Odeljenja bezbjednosti Kotor.

Navodno je bjekstvo izveo tako što je tražio da ode do toaleta, odgurnuo policajca i pobjegao. Dva meseca kasnije, uhapšen je u Njemačkoj.

Jovanović je, kako navode crnogorski mediji, iz zatvora izašao u aprilu 2019.

Iz policije je zvanično saopšteno da je devet pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičeno za planiranje teškog krivičnog djela, da su četiri osobe uhapšene, a da je oduzeto 14 komada vatrenog oružja i 30.000 evra.

– Jovan Jovanović je osoba poznata policiji i od 2020. godine vodi se kao nestao, pa se smatra i da je likvidiran, ali o tome policija nema dokaza – rekla je za Kurir televiziju novinarka iz Crne Gore Svetlana Đokić.

Crnogorski istražitelji su naveli da se sumnja da su Zvicer i Vujotić 2020. formirali kriminalnu grupu i podstrekli ostale osumnjičene da preduzmu aktivnosti vezano za ubistvo Jovanovića.

Napad u zatvoru “Kavčanina” polio vrelim uljem Jovan Jovanović čiju su likvidaciju, kako se sumnja, planirali Radoje Zvicer i ostali uhapšeni u javnosti se prvi put pojavio kada je u julu 2016. u zatvoru Spuž u kom je bio zbog iznude, polio vrelim uljem Igora Božovića, bliskog kavačkom klanu.

Incident se, kako su tada pisali crnogorski mediji, dogodio u prostoriju u kojoj zatvorenici imaju mogućnost da sami sebi spremaju hranu.

Navodno, Božović je tada zadobio opekotine, ali je uspeo da na vreme okrene glavu i zaštiti oči, a Jovanović je tada zaradio samicu.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube