Naslovna Izdvajamo OTKRIVAMO! Ko bi mogli biti potpredsjednici Narodne skupštine RS?

OTKRIVAMO! Ko bi mogli biti potpredsjednici Narodne skupštine RS?

0

 Već je donesena odluka o tome ko su potpredsjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) u novom sazivu, nezvanično saznaju „Nezavisne novine“.

Kada su u pitanju konkretna imena, potpredsjednik NSRS će biti Anja Ljubojević kao predstavnik konstitutivnog naroda iz reda Hrvata. Pored nje mjesto potpredsjednika najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj pripalo je članu Socijalističke partije iz Bratunca, Petku Rankiću.

Kada je u pitanju opozicija, za sada se spominje nekoliko imena. Ono što su informacije iz izvora bliskuh SDS-u, je da će Vukota Govedarica biti šef kluba poslanika ove partije, a da će mladim snagama prepustiti mjesto potpredsjednika, od kojih su za to mjesto najbolji kandidati Milan Petrović iz Prnjavora i Želimir Nešković iz Lopara.

Kada su u pitanju Bošnjaci, pretpostavlja se da vladajuća koalicija čeka rasplet oko izbora delegata u Domu naroda BiH, te da bi u slučaju da koalicija Pokret za državu podrži SNSD-ovog kandidata, oni mogli dobiti mjesto potpredsjednika, a to bi onda bio Selvid Hurtić iz Doboja. Ovim bi se mogla potvrditi priča o tome da će dosadašnjem potpredsjedniku Denisu Šuliću pripasti mjesto ministra u Vladi RS.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube