Naslovna Društvo Otkriveni detalji serije „Dara iz Jasenovca“: Poznato ko će glumiti odraslu Daru...

Otkriveni detalji serije „Dara iz Jasenovca“: Poznato ko će glumiti odraslu Daru i njenog brata – 50 godina kasnije!

Poslije filma, stiže i serija „Dara iz Jasenovca“, a glavne uloge već su dodijeljene.

Film Predraga Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“ izazvao je burne reakcije domaće i svjetske javnosti, a uskoro ćemo gledati i istoimenu seriju u kojoj će biti prikazani susret i sudbina glavnih junaka 50 godina kasnije.

„Razmišljao sam o ‘Oluji’, ali sam odustao. ‘Oluja’ bi na ovu ‘Daru’, koja počinje zbjegom, bila zbjeg na zbjeg. Sredinom oktobra trebalo bi da radimo otvaranje serije ‘Dara iz Jasenovca’, susret Dare i Bude pedeset godina kasnije. Ljubomir Bandović će igrati Budu, a Mirjana Karanović će igrati Daru. Veoma sam uzbuđen što ću režirati, scenario je odličan, a njih dvoje su genijalni glumci“, otkrio je Gaga Antonijević.

„Radio sam sa oboma ranije, i znam da je tu nebo granica. Biće to sjajno otvaranje kojim će se zaokružiti taj ciklus. Znamo da su neka djeca preživjela, ali i da su braća i sestre bili razdvojeni, poslati po hrvatskim kućama, pokatoličeni… Mnogi od njih se više nikada nisu sreli, iako su preživjeli. Neki jesu, ustanovili su ko su i odakle su, a neki se traže do današnjeg dana. Zato mi je važno da se ciklus zatvori, da njih dvoje na kraju odlaze, ali ne znamo koja im je sudbina“, dodao je Antonijević.

(MONDO/ Novosti)