Naslovna Crna Hronika OTKRIVENO KO JE NARUČIO UBISTVO NA PAGU Iza tragedije stoji vođa „kovačkog...

OTKRIVENO KO JE NARUČIO UBISTVO NA PAGU Iza tragedije stoji vođa „kovačkog klana“ Radoje Zvicer

0

Dok policije Hrvatske, ali i Srbije i Crne Gore još vode istragu oko ubistva ‘škaljarca’ Gorana Vlaovića na Pagu, mediji iz Crne Gore navode kako je prema prvim informacijama iza ubistva navodno vođa ‘kavačkog klana’ Radoje Zvicer.

U organizaciji zločina bilo je nekoliko ljudi, a Duško Tanasković bio je zadužen za samo ubistvo. Njega su pak snimile nadzorne kamere kad je u Vlaovića ispalio smrtonosni hitac te su ga ubrzo i priveli.

U petak mu je u Zadru određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, a sudac istrage, pred kojim se branio ćutanjem, nije htio prihvatiti 100.000 eura kao jamstvo za slobodu.

“Izgleda da je Vlaović samo jedan u nizu neprijatelja iz suparničkog, ‘škaljarskog’, klana, koji je morao platiti glavom zbog konkurencije u švercu narkotika. Zvicer je za ovu likvidaciju formirao grupu od troje ili četvoro članova, među kojima je bio i Tanasković, koji je bio zadužen za pucanje, a ostali za logistiku”, ispričao je izvor blizak istrazi.

Ubica se branio čutanjem

Tanasković je nakon hapšenja u policiji izjavio da zna da je na potjernici Crne Gore zbog sumnje da je pomagao ubici „škaljarca“ Milića Minje Šakovića, ali da nije kriv za taj zločin jer je tog 17. juna bio u Kragujevcu da bi izvadio nova lična dokumenta. S druge strane, na pitanja o ubistvu Vlaovića branio se ćutanjem. Duško je policajcima otkrio i da je još kao maloletnik bio u zatvoru, te da je odslužio ukupno pet godina zatvora zbog krađa i razbojništva.

Ubijeni „škaljarac“ u Hrvatsku je ušao preko mora, a kod sebe je imao ispravne crnogorske dokumente. Njegova devojka izjavila je da su bili na odmoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: