21.7 C
Banja Luka

Otkriveno ko je pravi vođa terorista?

Tokom istrage masakra u koncertnoj sali u Moskvi ispostavilo se da je vođa terorista zapravo Šemsidin Faraduni!

Telegram kanal SHOT saznaje da je Faraduni jedini koji je imao kontakt sa „propovjednikom“ koji je za novac naredio teroristički napad. Na početku se vjerovalo da je vođa grupe Dalerjon Mirzoev koji se na jezivom snimku napada vidi kako pokazuje ostalim teroristima šta da rade.

Istražitelji su došlo do novih podataka tokom saslušanja, prenosi Kurir.

Faraduni je u Moskvu stigao 4. marta iz Turske. Fotografije iz Istanbula objavljivao je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram. Faraduni je 23. februara objavio čak osam objava. Za neke se vjeruje da su nastale u Fatih džamiji.

SHOT saznaje da je upravo on dobijao uputstva od „propovjednika“ i da je potom davao naređenja i raspoređivao ostale članove grupe po ulogama.

 

 

Članovi grupe se inače nisu poznavali odranije.

Faraduni je tokom ispitivanja izjavio da im je za napad obećana nagrada od 500.000 rubalja koju je trebalo da podijele na četiri djela. Teroristi su dobili avans od 250.000 rubalja koji je u nekoliko transkacija uplaćen na njegov račun.

Faraduni je prema navodima Izvjestije bio u Krokusu 7. marta i tom prilikom ga je snimio lokalni fotograf. Tog dana je u dvorani bio koncert italijanskog tenora Alesandra Safine i terorista je očigledno proučavao raspored u zgradi i lokaciju bezbjednosnih punktova.

Izvjestija dodaje da su Faraduni i najmlađi član grupe Muhamedsobir Fajzov, koji ima 19 godina, posjetili dvoranu najmanje pet puta prije terorističkog napada.

Ispostavilo se i da su njih dvojica od februara živjeli zajedno u hostelu u Moskvi dok ih je treći član grupe Dalerjon Mirzoev posjećivao. Za sada nema informacija kako im se pridružio četvrti terorista Račabalizod Murodali.

Faraduni je inače u nedjelju na sudu priznao krivicu.

Na ruskom je objasnio da je rođen 1998. godine u Tadžikistanu i da ima osmomjesečno dijete. Takođe je rekao da je bio zaposlen u fabrici parketa u Podolsku i registrovan u Krasnogorsku.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here