22.7 C
Banja Luka

Otkriveno šta je Đoković nosio na grudima, inovativni uređaj košta i do 2.600 dolara

Uređaj koja je Novaku Đokoviću bila zalijepljena za grudi tokom duela drugog kola Roland Garrosa izazvala je veliku pažnju javnosti u cijelom svijetu, a sada se otkrilo da je u pitanju uređaj zvani Taopatch.

Opisan je kao certifikovani medicinski uređaj koji koriste mnogobrojni sportisti, a koji kombinuje najnoviju tehnologiju, svjetlosnu terapiju i akunpunkturu.“Uređaj sadrži nanokristale koji pretvaraju tjelesnu toplotu u svijetlost. Proizvedeno svijetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u tijelu, što mu pomaže u procesu prisjećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tijela. Rezultat su mnoge pozitivne zdravstvene prednosti, od boljeg, prirodnijeg držanja do boljeg sna, fokusa, sportskih rezultata, ublažavanja boli i još mnogo toga“, navodi se na zvaničnom sajtu kreatora ovog uređaja.

Aparat postaje sve popularniji među sportistima, a s obzirom na to da je Đoković uvijek zainteresovan za unapređenje svoje igre, odlučio je da isproba i Taopatch.“Kada sam bio dijete, mnogo sam volio Iron Mana pa sada pokušavam da ga imitiram. Znate, moj tim upotrebljava nevjerovatno efikasnu nanotehnologiju kako bi mi pomogao da budem što je bolji moguće na terenu. U pitanju je najveća tajna moje karijere. Da nije toga, ne bih sjedio ovdje sa vama“, našalio se ranije Đoković.

Podsjetimo, Đoković će već sutra u narednom kolu Roland Garosa igrati protiv Alejandra Davidovicha Fokine.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here