Naslovna Politika Otvoreno pismo NAČELNIKU OPŠTINE SRBAC

Otvoreno pismo NAČELNIKU OPŠTINE SRBAC

Predsjednik DNS Srbac Saša Ilić uputio je otvoreno pismo načelniku opštine Srbac Mlađanu Dragosavljeviću koje prenosimo u cjelini:

Poštovani načelniče, veliki broj zabrinutih građana me kontaktirao sa određenim pitanjima koja Vam kao prvom čovjeku opštine ovim putem postavljam.

Naime, u medijima se pojavila informacija da nema seruma protiv ugriza zmija otrovnica koja izaziva zabrinutost građana, posebno ljubitelje prirode.

Obzirom da je sezona godišnjih odmora i da građani sve više vremena provode na selu i u prirodi, tražimo od Vas i od direktora Doma zdravlja da nas obavijestite o tome da li Dom zdravlja ili druge zdravstvene ustanove u Srpcu imaju potrebne zalihe seruma protiv zmijskog ugriza i ako nemaju zašto je to tako?

Da li su Institut, ministarstvo i Vlada obavili svoj posao kako treba? Ako nisu, da li ste spremni zajedno sa građanima da zaštitite naša prava i pokrenete krivičnu odgovornost protiv nadležnih organa ili ćete zažmiriti kao do sada na mnoge bitne stvari za naše sugrađane?

Takođe vas obavještavam, ako niste primijetili, da je povećanjem temperatura došlo i do veće pojave komaraca te apelujem da u što skorijem roku preduzmete potrebne aktivnosti u cilju zaprašivanja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Srbac.

Briga o zaštiti zdravlja građana koji žive na području naše opštine je briga svih nas, a naročito Vas koji ste u uslovima proglašene vanredne situacije na čelu opštinskog Štaba. S tim u vezi očekujem da nas informišete o ovim pitanjima i trenutnom stanju.